SON DAKİKA
Hava Durumu

Cemaat dinletti!

İzmir merkezli 13 ilde yürütülen telekulak çetesi şüphelilerinin emniyetteki ifadeleri dikkat çekti. Polis memurları E.S., E.D. ve M.Ç.'nin

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2014 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2014 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cemaat dinletti!
İzmir merkezli 13 ilde yürütülen telekulak çetesi şüphelilerinin emniyetteki ifadeleri dikkat çekti. Polis memurları E.S., E.D. ve M.Ç.'nin ifadelerinde Paralel yapının kirli yüzü bir kez daha deşifre edildi.

 

Paralel yapının baskısı yüzünden suça ortak olduğunu öne süren M.Ç. ifadesinde, "Organize bir suç örgütü içerisinde faaliyet gösteren polis memurları Z.B. ile Y.Ç. hakkında bilgi notu düzenleyip büro amiri M.E.Ç.'ye verdim. Amir bana,şahısların isimlerini ve iş bilgilerini değiştirip farklı kimlik ve İMEİ numaraları üzerinden teknik takip yapılmasına olanak sağlanacak şekilde talimat verdi" dedi.

KENDİ İŞİNİZE BAKIN, KARIŞMAYIN
Emniyette sorgulanan bir diğer istihbaratçı polis memurlarından E.D ise "Bu şubede çalışan sorumlu amir ve memurların cemaatçi oldukları herkes tarafından biliniyordu. Gönderilme korkusu nedeniyle kimse bir şey diyemiyordu. Dinlenilecek kişilerin neye istinaden kayda gireceği sorulduğunda 'sen işine bak, sen benim dediklerimi yap, fazla karışma' tepkisiyle karşılaşıyorduk. Şubeden gönderilirim korkusuyla bir şey diyemiyorduk. Yasadışı dinlemeye karşı çıkanlar kovuldu" itirafında bulundu. Polis memurlarından E.S.'nin anlattıkları ise paralel yapının kurduğu tezgahı gözler önüne serdi. İstihbarat Şube Müdürü Ramazan Karakayalı'nın kendi fikir ve düşüncesinde olan amir ve memurları kozmik olarak tabir edilen R büro ile İKK bürolarında çalıştırdığınıkaydeden E.S., "Bu kişilerin atanmasından sonra benle birlikte eski çalışma arkadaşlarımız bu şahıslar tarafından dışlanıyordu. Bir gün kaydettiğim bir bilgi notunda farklı bir IMEI numarası gördüm. Büro Amiri M. E. Ç.'ye durumu iletince 'Bu işlere burnunu sokup ortalığı karıştırma. Odayı terk et' dedi" diye konuştu.

KOZMİK BÜROLAR CEMAATTE
Polis memuru E.S. tutuklananlar arasında bulunan Komiser Kürşat Şenol Yılmaz ile Burak Cemal Yılmaz'dan baskı gördüğünü kendisini bürodan göndermek için konulardan uzaklaştırdığını öne sürdü. İKK Büroda kendi fikirlerindeki adamları çalıştırıp ödüllendirdiklerini iddia eden E.S., 2013'te İstihbarat Daire Başkanı değişince İstihbarat Şubenin R ve İKK bürolarındaki amirler tedirgin oldu. O güne kadar geceleri şubeye gelmeyenrütbeliler her gece şubeye gelmeye başladı. Ve kapıları kilitleyerek günlerce aylarca çalışıyorlardı. Ancak bizden gizli tutuluyordu. Neyle uğraştıklarını bilmiyorduk" savunmasını yaptı. 

11 TUTUKLAMA
Paralel yapının İzmir telekulağına yönelik olarak 13 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 32 polisten 11 tutuklanırken 21'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. İlk gün tutuklanan iki polisin ardından dün Batman Emniyet eski Müdürü Hasan Ali Okan, İzmir Emniyet Müdür eski Yardımcısı Ramazan Karakayalı, Organize Suçlarla Mücadele eski Müdür Yardımcısı Taner Aydın, İstihbarat Şube eski Müdür Yardımcısı Memduh Tosun ile komiserler Kürşat Şenol Y., Burak Cemal Y., Hamza D., Edip Ç. ve Tarkan K. tutuklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.