SON DAKİKA
Hava Durumu

Cemaat tabanını kandıramayacaklar!

Paralel yapı tarafından telefonları dinlenen AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Halk Bankasının neden hedef seçildiğini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2014 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cemaat tabanını kandıramayacaklar!
Paralel yapı tarafından telefonları dinlenen AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Halk Bankasının neden hedef seçildiğini anlattı. Montaj kasetlerin ve ses kayıtlarının ortaya çıkışıyla yaşanan CHP- cemaat yakınlaşmasının sandığa yansımasını değerlendiren Yıldırım, “CHP’nin geçmişte inanan insanlara yaptığı zulmü bu millet unutmadı. Tabandan CHP’ye oy çıkmayacaktır, aksi takdirde bu tabanın kendini inkar etmesi olur.” dedi.

 

Canan GÜLEÇ

Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı olduğu yıllarda telefonları dinlenen AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, kendisine savcılık tarafından bir bilgi verilmediğini ve ifadesine başvurulmadığını söyledi. Gübretaş’taki 8 yıllık görevi süresince her ay birkaç defa İran’a gittiğini ve orada 650 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını söyleyen Bedrettin Yıldırım, paralel yapının Halk Bankası’nın neden hedef alındığını, “İran’da kendi bankalarından çok Halk Bank’a güvenilir, esas mesele de budur. Amerika, İsrail ve Yahudi lobisi, Halk Bankası’na giren parayı kontrol edemedikleri için hedef seçtiler.” sözleriyle anlattı.

APO’YU VERDİLER, GÜLEN’İ TUTTULAR

Fethullah Gülen’in Pensilvanya’dan direktifler verdiğini hatırlatan Yıldırım, “Orada oturarak herşeyi kontrol altında tutması, ülkeye mesajlar vermesi, bir cemaat liderinden çok siyasi lider ve ekonomi uzmanı tavırlarının olması düşündürücüdür” dedi. Pensilvanya sürecinin önemine dikkat çeken Yıldırım, “Apo (Abdullah Öcalan) teslim edildi yerine bir tutsak alındı” şeklinde konuştu.

CEMAAT ŞAHİN’İ DESTEKLEYECEK Mİ?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşanan süreçteki tutumunu  ve Bursa’daki cemaat üyelerinin CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin’i destekleyeceği iddialarını yorumlayan Bedrettin Yıldırım, “Tabanla bir sıkıntımız yok” dedi. AK Parti’nin cemaat tabanını rahatlatan bir çizgi oluşturduğunu ifade eden Yıldırım şunları söyledi: “Cemaat tabanındaki pırıl pırıl gençlerimiz, kızlarımız bu dönemde rahatça eğitim alabildiler, işlerine rahatça gidebildiler. Cemaatin tabanıyla bizim bir derdimiz yok, cemaati idare eden imamları ya da liderleri ile sorun var. Cemaatin tabanını yönlendirmeye çok güçleri yetmeyecek. 1940- 50’lerin Türkiye’si değil, Türkiye’de eğitim görmüş bir nesil var. Bu insanlar tavrını belirlerken abilerin gösterdiği şekilde tavır belirlemeyeceklerdir, kendilerinin gördüğü doğrultuda karar vereceklerdir. Tabanın, özellikle aileleri rahatlığa kavuşan insanların kendi vicdani kanaatlerini sergileyeceklerine inanıyorum.” Büyükşehir Belediye Başkanı seçileceği zaman vatandaşların milletvekillerini de teraziye koyacağını söyleyen Yıldırım, “Cemaat tabanının kendi kendini inkar edeceğini sanmıyoru. Tarihte CHP’nin inanan insanlara yaptığı zulümleri bu halk unutmadı.” dedi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.