SON DAKİKA
Hava Durumu

Chomsky: İsrail'in yaptığı savaş değil cinayettir

Ünlü dilbilimci ve düşünür Chomsky, İsrail'in Gazze saldırısını cinayet olarak değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2012 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2012 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Chomsky: İsrail'in yaptığı savaş değil cinayettir
Ünlü dilbilimci ve düşünür Chomsky, İsrail'in Gazze saldırısını cinayet olarak değerlendirdi.

İsrail, yine bir seçim öncesi Gazze'ye saldırdı. Düzenlenen hava saldırısında, Hamas'ın askeri lideri Ahmet el-Caberi hayatını kaybetti. Saldırıların dördüncü gününde hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. ABD ve Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi, İsrail'in kanlı saldırılarına destek veriyor.

ABD emperyalist politikalarıyla İsrail'in sıkı bir karşıtı olan Yahudi dilbilimci ve düşünür Naom Chomsky ise, İsrail'in son Gazze saldırısıyla ilgili bir açıklama yayınladı ve "İsrail'in yaptığı cinayet" dedi.

"Gazze'nin istilası ve bombalanması, Hamas'ı yok etmekle ilgili değildir. İsrail'e füze saldırısını durdurmakla da alakalı değildir. Barışa ulaşmak da değildir.
"FİLİSTİN ETNİK TEMİZLİĞİNİN SON SAFHASI"
İsrail'in Gazze'ye ölüm ve yıkım yağdırma, modern muharebenin ölümcül silahlarını savunmasız bir halka karşı kullanma kararı, onlarca yıllık Filistin etnik temizliğinin son safhasıdır.
"BU SAVAŞ DEĞİL, CİNAYETTİR"
İsrail, gelişmiş saldırı jetleri ve gemilerini yoğun-nüfuslu mülteci kampları, okullar, apartmanlar, camiler ve varoşları bombalamak; hava kuvvetleri, hava savunması, donanması, ağır silahları, topu, mekanize birlikleri, komutası, ordusu olmayan bir halka saldırmak için kullanıyor. Ve bunu savaş olarak adlandırıyor. Bu savaş değil cinayettir!
"BU SAVUNMA DEĞİLDİR"
İşgal altındaki bölgelerde İsrailliler, kendilerini savunmak zorunda olduklarını iddia ettiklerinde, herhangi bir işgal kuvvetinin ezdikleri bir halka karşı kendilerini korumaları anlamına gelmektedir.

Başkasının toprağını işgal ederken kendinizi savunamazsın. Bu savunma değildir. Ne derseniz deyin, bu savunma değildir."

Timetürk
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.