SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP bölünüyor mu?

CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışının ilk turda kaybedilmesini “adayın yanlışlığına” bağlayan muhalifler, parti yönetimini ola

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2014 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2014 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP bölünüyor mu?
CHP’de Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışının ilk turda kaybedilmesini “adayın yanlışlığına” bağlayan muhalifler, parti yönetimini olağanüstü kurultaya zorlamak için farklı kollardan harekete geçti. Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise yarın grup başkanvekilliğinden istifa edip muhalif hareketin başına geçmeye hazırlanıyor.

 

CHP’deki ulusalcı isimlerden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve 5 milletvekili, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na “makamı bırakın ve kurultaya gitme erdemi gösterin”çağrısıyla bayrak açtı. Cumhuriyet'in haberine göre parti yönetimini sert dille eleştiren Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise yarın grup başkanvekilliğinden istifa edip muhalif hareketin başına geçmeye hazırlanıyor.

İnce’ye geçen hafta Yalova’da birlikte yemek yediği eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın da destek verdiği belirtiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım ise kurultay taleplerine “Kurultay istemek demokratik bir haktır. Delege sayımızın salt çoğunluğu olan 586 imzayı bulurlarsa elbette kurultay toplanır” diyerek, parti yönetiminin kendiliğinden kurultay çağrısı yapmayacağı mesajı verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.