SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP çatırdıyor!

Ekmeleddin İhsanoğlu sandıkta hezimete uğradı, CHP karıştı. 5-6 Eylül'de olağanüstü kurultay yapılacağı açıklandı. Parti içi muhalefe

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2014 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2014 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP çatırdıyor!
Ekmeleddin İhsanoğlu sandıkta hezimete uğradı, CHP karıştı. 5-6 Eylül'de olağanüstü kurultay yapılacağı açıklandı. Parti içi muhalefet ise Kılıçdaroğlu'na karşı ortak bir çatı aday gösterme kararı aldı...

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilememesi, CHP'yi karıştırdı. Parti içi muhalefet ayaklandı. Gelişmeler üzerine CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan Parti Sözcüsü Haluk Koç, kurultayın 5-6 Eylül tarihinde ATO Kongre Merkezi'nde yapılacağını açıkladı.

 

SARIGÜL İLE GÖRÜŞTÜ...

Koç, parti tüzüğü gereği Parti Meclisi seçimlerinde çarşaf listenin esas olacağını, kurultay akışına göre talep edilmesi halinde blok liste yönteminin de oylamaya sunulabileceğini söyledi. Koç teknik bilgileri verirken hem Kılıçdaroğlu hem de parti içi muhalefet çalışmalarını hızlandırdı. CHP liderinin, parti içi muhalefete karşı eski rakiplerinin desteğini de almak için harekete geçtiği kaydedildi. Önceki gün Hacıbektaş'ta Mustafa Sarıgül'le yan yana görüntü veren CHP lideri dün de Sarıgül'le bir araya geldi. Kılıçdaroğlu Sarıgül'le, kurultay tarihinin belirlendiği MYK öncesinde partideki makamında yaklaşık 30 dakika görüştü. Sarıgül'ün kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği kaydediliyor.

 

FEYZİOĞLU DA SAHNEDE

Kılıçdaroğlu'na karşı parti içi muhalefetin aday arayışı ise sürüyor. Kulislerde şimdilik ulusalcı milletvekillerinin desteklediği Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce'nin adı ön plana çıktı. Tarhan'ın adaylığı istememesi halinde ise ulusalcı kanadın İnce'yi çatı aday göstereceği kaydedildi. Kulislerde aday olacağı konuşulan bir başka isim olan Metin Feyzioğlu'nun da tabanda nabız tuttuğu gerekli desteği alabilirse genel başkanlık yarışına katılabileceği kaydediliyor.

 

ULUSALCILARDAN İNCE TAKTİK

Muharrem İnce ile Emine Ülker Tarhan, Kılıçdaroğlu'nun karşısındaki en güçlü iki isim olarak gösteriliyor. Ancak Tarhan'ın aday olmaması durumunda muhaliflerin İnce'yi destekleyeceği belirtiliyor.

 

İnce ve Tarhan, Kılıçdaroğlu'na karşı kafa kafaya verirken CHP lideri de boş durmuyor. Kılıçdaroğlu, Sarıgül ile birlikte hareket ediyor.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.