SON DAKİKA
Hava Durumu

'CHP iktidara gelse darbecileri değil darbeye direnenleri yargılar'

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak destansı bir mücadele

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'CHP iktidara gelse darbecileri değil darbeye direnenleri yargılar'

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak destansı bir mücadele veren ve FETÖ darbesinin önüne geçen sivil halkın yargılanmasını engellemek için yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararname, CHP ve İyi Parti’nin çarpıtmaları nedeniyle tartışma konusu olmuştu. Liberal Düşünce Topluluğu kurucularından, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Atilla Yayla ise son KHK’ya destek verdi. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Yayla “15-16 Temmuz Şanlı Direnişinde darbecilere canı kanı pahasına direnen kahramanları korumak için KHK ile düzenleme yapılması yerinde.” Dedi ve ekledi: “CHP iktidara gelse darbecileri değil darbeye karşı çıkanları cezalandırmaya kalkar”


O KAHRAMANLARI İLERDE YARGILAMAK İSTEYENLER ÇIKABİLİR

15-16 Temmuz Şanlı Direnişinde darbecilere canı kanı pahasına direnen kahramanları korumak için KHK ile düzenleme yapılması yerinde. Bu yapılmazsa ilerde bu kahramanlara eziyet etmek ve darbeciler yerine onları cezalandırmak isteyecekler çıkabilir.



HALK 15 TEMMUZ'DA YİNE DE SAĞDUYULU DAVRANDI

"Köprüye çıkan masum erler" söylemi de pek inandırıcı değil. Takip ettiğim kadarıyla yargı zaten bu hususta gereken dikkati gösteriyor. Diğer taraftan darbeciler tarafından sürüklenen erler masum olabilir ama onlara direnen kimselerin de onların oraya ne amaçla geldiklerini bilmesi beklenemezdi. Kaldı ki böylesine büyük bir olayda üzücü hadiselerin yok denecek kadar az vuku bulmuş olması da halkın ne kadar barışçıl ve sağduyulu olduğuna delildir. Bununla beraber ilgili KHK'nın söz konusu kısmının daha açık ve net bir dille yazılması iyi olurdu.

YANLIŞ ANLAMAYA İZİN VERİLMEMELİ

Cezai, mali sorumluluktan masuniyetin sadece 15 Temmuz darbesine direnişi kapsadığı yanlış anlamalara meydan vermeyecek şekilde belirtilmeliydi. Umarım bu hata düzeltilir. KHK'ların amaç dışı kullanılmasıyla ilgili endişe ve eleştirilerim ise bakidir.

CHP İKTİDARA GELSE DARBECİLERİ DEĞİL DARBEYE DİRENENLERİ YARGILAR

Devran dönse, CHP iktidara gelse. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne direnenler hakkında "askere zarar verme", "kamu görevlisini engelleme", "kamu malına zarar verme" gibi "suçlar"dan dava açılabilir mi? Evet açılabilir. CHP kafası bunu yapar. Darbecileri değil darbeye karşı çıkanları cezalandırmaya kalkar. Bunu bugünlerde tartışılan KHK da engelleyemez. Öyleyse, darbecilerin taltif darbeye direnenlerin mağdur edilmemesi için en sağlıklı yol CHP'nin iktidara gelememesidir.

DARBEYİ YAPANLARI KORUMAKLA DARBEYİ ÖNLEYENLERİ KORUMAK AYNI ŞEY Mİ?

Bazılarının olaylar arasındaki farkları görememesine ve buna rağmen iddialı yorumlar yapmasına hayret ediyorum. Sanki basiret bağlanmasından daha fazla bir şey bu. Mesela, darbe yapanların koruma altına alınmasıyla darbeyi önleyenlerin koruma altına alınmasını birbirinden ayıramamak gibi. Daha önce benzeri olmamış bir olayı tamamen zıtlarıyla aynı kategoriye koyup analiz yapmaya kalkışmak gibi. Galiba bu ülkenin en önemli ve en acil ihtiyacı anlama, düşünme, karşılaştırma becerilerini artıracak düşünsel ve akademik çalışmalar yürütmek.

(Sabah)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.