SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP il başkanından 1. Ordu Komutanına darbe çağrısı

İstanbul’daki Cumhuriyet bayramı kutlamalarına CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı’nın 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve subaylara

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2012 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2012 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstanbul’daki Cumhuriyet bayramı kutlamalarına CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı’nın 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve subaylara “Sizin korumanız gereken Cumhuriyet’e biz sahip çıkıyoruz” şeklinde antidemokratik çıkışı damga vurdu.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı İşçi Partisi Doğu Perinçek’in gençlik teşkilatı Tüürkiye Gençlik Birliği, Taksim Atatürk anıtını karıştırmaya kalkması çevredeki esnaf ve vatandaşların da tepkisine de yol açtı. İşçi Partililer törenin güvenliğini sağlamaya çalışan polise yumruk ve sopalarla saldırdıkları görüldü.
Bu sabah İstanbul’daki resmi tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın anıta çelenk koymasıyla başladı.  Bu sırada çelenk koymak isteyen partililere polis izin vermedi. Bariyer dışında bekleyen bir grup, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Cumhuriyet düşmanı Erdoğan”, “Cumhuriyeti kutlamamız yasaklanamaz” sloganları attı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Vali ve beraberindekilerin törene katılan öğrencilerle bayramlaşması sırasında CHP, DSP ve İşçi Partililer anıta çelenk bırakmak üzere polisin engelleme çabalarına rağmen bariyerleri aştılar. Bu sırada arbede yaşandı, polis ile İşçi Partisi’nin gençlik kolu olan Tüm Gençlik Birliği (TGB) isimli grup arasında bazı kişiler yumruklaştı. Genel Başkanları Doğu Perinçek terör örgütü Ergenekon davasında hala tutuklu bulunan İşçi Partililerin sopalarla polislere saldırmaları çevredeki vatandaşların da tepkisini çekti.

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı bu sırada tören alanında bulunan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve subaylara dönerek, “Sizin korumanız gereken Cumhuriyet’e biz sahip çıkıyoruz” diye seslendi. Salıcı anıt önünde yaptığı açıklamada, “Burada biraz önce çakma bir tören yapıldı. Sayın memurlar Atatürk’ü kimden koruyorsun. Beş dakikalık törene tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Atatürk’ün korunması gereken kişi sizlersiniz” diye konuştu.  Salıcı, askerlere seslenmesiyle ilgili olarak da, “Ordunun yüzde 30’u içeride. Askeri uzmanlar bir ordunun subay ve generallerinin esir alınması ya da iş yapamaz hale gelmesi durumunda o ordunun savaş kabiliyetini yitirdiğini söylüyor. Cumhuriyeti koruyacak merciler şu anda tasfiye edilmiş durumda ama halk burada cumhur, cumhuriyeti koruyacak arkadaşlar” dedi.

Zaman 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.