SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Nilüfer isyan fitilini ateşledi!

Fetih BAĞCI Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Haziran seçimlerinde beklediği dip dalga, seçimin ardından parti içind

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Nilüfer isyan fitilini ateşledi!
Fetih BAĞCI
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Haziran seçimlerinde beklediği dip dalga, seçimin ardından parti içinde başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi bırakması ve olağanüstü kurultayın toplanması için başlatılan parti içi muhalefet, ülkenin dört bir yanına yayılıyor.
Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakmasını isteyenler kervanına Bursa da katıldı. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Toplantıya Turgay Erdem’in katılması Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de İnce’den yana tavır koyduğu şeklinde yorumlandı.

Her seçim yenilgisinin ardından adeta bir CHP klasiği haline gelen parti içi iktidar savaşı bir kez daha ülke siyasetinin gündemine damgasını vuruyor. 24 Haziran seçimlerinde partinin aldığı ağır yenilgi ve buna karşı Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin elde ettiği başarı bir kez daha CHP’de olağanüstü kurultay seslerinin yükselmesine yol açtı. İnce’nin önceki gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na çekil demesinin ardından partideki iktidar savaşı kızışırken, Kılıçdaroğlu’na CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’ndan da çekil çağrısı geldi.
“YENİ OLUŞTURULACAK İDARE BAŞARILI OLACAK”
CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nda partililerin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, önce seçim değerlendirmesi yaptı ardında olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.  24 Haziran seçilerinde adaletin hakim olmadığını belirten Tansal,"Adil ve eşit olmayan bir seçim sürecini geride bıraktık. Tekil bir iradenin genel iradeyi ipotek altına aldığı ve koşullu biat kültürünü dayattığı bu yeni süreç ülke ve millet menfaatleri açısından onarılmaz yaralar açacaktır.Yaşanan bu süreç moral ve motivasyon değerleri üzerinde büyük olumsuzluklar yaratsa da siyasetin tam da bu noktada iradi müdahalelerde bulunması, hızla bu kaotik süreçten uzaklaşılması cumhuriyete ve demokrasiye inanan her yurttaşın öncelikli talebidir. Ödenen o büyük bedellerin eseri olan cumhuriyeti ve onun kazanımlarının elden gitmesi kabul edilemez." dedi.
“DUR DİYECEK TEK İRADE CHP”
Adil ve eşit koşullarda gerçekleşmeyen bir seçimin sonuçlarını yenilgi olarak kabul etmeyeceklerini ifade eden Tansal, "Bu seçim koşullarının adaletten ve hakkaniyetten yoksun olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz. Demokrasiye olan özlem, giderek ağırlaşan yaşam koşulları, kin, ötekileştirme ve nefret söylemlerinin bu ülkeyi sonu hayırlı olmayan bir sürece taşıdığını ve buna ‘dur’ diyecek tek iradenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğu tartışılmaz bir gerçekliktir" dedi.
“ACİL DEĞİŞİM ŞART”
Parti içinde acil bir değişimin şart olduğunu öne süren Tansal: "Bizler yeni sistemle beraber yaklaşan büyük felaketin farkında olan partimizin ve ülkemizin bireyleri olarak sürece dur diyecek acil bir değişimin kaçınılmaz olduğunu ve bunun için geç kalınmadan gerekli adımların atılmasının hayati önem arz ettiğinin bilincindeyiz.Parti üst yönetimi zaman kaybetmeden direniş ve mücadele hattını yeniden dizayn etmesi umuda ve geleceğe dair her türlü tedbiri acilen alması talep ve önerimizdir. Umudun çoğalması, iktidar odaklı hedeflerin hayata geçirilmesi, o büyük ve kitlesel dalganın iktidara yürümesi ancak bu değişimlerle ve olağanüstü kurultayla mümkün olabilir.Yeni stratejiler ve örgütlenme anlayışının öne çıktığı ortak hedeflerin bir araya getirildiği oluşacak yeni iradenin süreci zafere taşıyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Muharrem İnce'nin bu beklentilere karşılık vereceği ve iktidara olan yürüyüşümüze katkı sağlayacağını belirtir. Aydınlık güzel günlere olan inancımızla saygılarımızı sunarız."  İfadelerini kullandı.
AKKUŞ NABIZ YOKLUYOR
Öte yandan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş da hem parti yönetimi hem de kurultay delegeleri ile yol haritası belirlemek için acil toplantı çağrısı yaptı. Akkuş’un Kılıçdaroğlu’nu desteklediği biliniyor. Akkuş’un dünkü toplantıda alınan karar doğrultusunda bugünKılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapabileceği kulislere yansıdı. Diğer yandan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal’ın parti tüzüğüne göre yaptığı açıklamanın disiplin suçu olduğu ve Tansal için disiplin sürecinin de başlayabileceği ifade ediliyor.

Bu arada Tansal’ın yaptığı toplantıya Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem’in katılması da faklı senaryoların akıllara gelmesine yol açtı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in kendisi katılmadı ama Erdem’i göndererek İnce’ye göz kırptığı yönünde yorumlar yapılırken bir başka yaklaşım ise Erdem’in kendi iradesi ile toplantıya giderek rest çektiği yönündeki görüş. CHP için Temmuz ayı çok sıcak geçeceğe benziyor.  (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.