SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde anlaştı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismi üzerinde

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2014 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2014 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde anlaştı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismi üzerinde anlaştı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında TBMM’de yapılan görüşme yaklaşık 35 dakika sürdü. Yapılan görüşme sonrasında iki lider de Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde anlaştıklarını açıkladı.
Devlet Bahçeli’ye Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini sunduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı olan, temizliği, dürüstlüğü olan, bilgisi birikimi, zarafeti ile herkese örnek olacak bir ismi Sayın Genel Başkan’a sundum. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey. Demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barıştan huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz. Sayın Genel Başkan bu konuda büyük bir özveride bulundu. Bizler demokrasinin, huzurun önünü açmak istiyoruz. Bunu sağlamak konusunda kararlıyız ve irademizi ortaya koyduk” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde çalışmalar yapacaklarını belirten Devlet Bahçeli, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bey ve arkadaşları Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ikinci defa görüşme imkanı bularak 1 ayı aşkın zamandır yapılmış olan karşılıklı çalışmaları değerlendirerek bugün çok hayırlı bir adım atılmak üzere MHP’ye Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir evladını, bürokrat, diplomat olan bir şahsı, Sayın Prof. Dr. İhsanoğlu Beyi bize önerdiler. Bu öneri milletimiz için çok hayırlıdır. MHP de bu isim üzerinde bütünleşerek Cumhurbaşkanlığı seçimini herhangi bir siyasi krize dönüştürmeden, demokrasimizin güçlendirilmesi açısından gösterilen gayretlerle sonuçlandırma arzusu olacaktır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye’de çok değerli şahsiyetler bulunmakla beraber bugünkü şartlar içinde değerli bir ismi önermesi bizi memnun etmiştir. Bu isim etrafında da çalışacağımızı açıkça belirtmek istiyorum. Artık bu işin çatısı penceresi kalmadı, o suali sormanıza gerek yok” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.