SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de 10 Aralıkçı operasyonu! İlk günden HDP'ye selam çaktı...

Terör örgütlerine övgüler yağdıran Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul il başkanlığına getirilmesinin, g

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de 10 Aralıkçı operasyonu! İlk günden HDP'ye selam çaktı...

Terör örgütlerine övgüler yağdıran Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul il başkanlığına getirilmesinin, geniş kapsamlı bir operasyonun parçası olduğu ortaya çıktı. CHP’de Atatürkçülüğün son kırıntılarını da silmek isteyen bölücü ve ‘Batıcı’ eğilimli ‘10 Aralık Hareketi’ adlı oluşum bu doğrultuda ilk hamlesini İstanbul’da yaptı. Kaftancıoğlu, dün düzenlenen törenle il başkanlığı görevini devralırken yaptığı konuşmada HDP'ye de selam çaktı...


CHP'nin İstanbul il kongresinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı olarak piyasaya sürülen Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Kongre öncesinde eski il başkanı Cemal Canpolat'ı destekleyen çok sayıda delegenin tehdit edildiği ortaya çıktı. Erdoğan Toprak, Ekrem İmamoğlu, Gökan Zeybek ve bazı ilçe başkanlarının bizzat Canpolat'ı destekleyen delegeleri tehdit ettiği belirlendi.

KUŞATMA HAREKATI

"CHP sosyal demokrat bir parti değildir, sosyal demokrasinin önünde en büyük engeldir ve kapatılmalıdır. CHP bir parti değil vakıf olarak hayatına devam etmelidir" söylemleriyle bilinen '10 Aralık Hareketi' adlı şaibeli oluşum partinin tek hâkimi haline geliyor.

İstanbul'daki delege yapısını kendine yakın isimlerden oluşturan bu ekibin ikinci kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkaracağı isim bile hazır. CHP kulisleri, en geç bir sene içerisinde yapılacak kurultayda eski il başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olacağını konuşuyor. Bu hareketin bir yıllık süre içerisinde bazı il ve ilçe başkanlarını kendilerinde yakın isimlerden oluşturmak için hazırlıkları bile tamamlanmış durumda.

DEMİRTAŞ'A SELAM YOLLADI

Canan Kaftancıoğlu, hakkındaki haberlerle ilgili düzenlediği basın toplantısında, Selahattin Demirtaş ile birlikte olduğu fotoğrafa ilişkin "Hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Buradan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam gönderiyorum" dedi.

►Sabah
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.