SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'de cemevi çelişkisi!

Seçim kampanyalarında 'cemevlerinin ibadethane yapılması' söylemini kullanan CHP'nin belediyesi hükümet tarafından tahsis edilen cemevinin kapısına ki

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2015 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'de cemevi çelişkisi!
Seçim kampanyalarında 'cemevlerinin ibadethane yapılması' söylemini kullanan CHP'nin belediyesi hükümet tarafından tahsis edilen cemevinin kapısına kilit vurdu.

CHP’nin ‘cemevleri ibadethane sayılsın’ yasa teklifi ile TBMM’ye gittiği bugünlerde İzmir’de CHP’li Çiğli Belediyesi, hükümet tarafından tahsis edilmiş olan Hz. Hüseyin Cemevi’ni boyasını yenilemek üzere bir işçi çalışmaya başladığı için ‘yasadışı tadilat’ gerekçesiyle mühürledi. Eski bir karakol olan ve hükümet tarafından cemevi olarak tahsis edilen binayı çocuk bakım ve eğitim merkezi yapmak istediğini itiraf eden Çiğli Belediye Başkanı Hakan Arslan, tahsisin altında siyasi bir amaç olduğunu ileri sürdü. “Seçim sürecinde 'Şirintepe ve Güzeltepe'nin gözünü boyayabilir miyiz' mantığı… Bu olaya karşıyım. Belediye ekiplerini gönderdim ve burayı mühürlettim” diyen Arslan, Güzeltepe semtine bağlı Şirintepe Mahallesi sakinleri tarafından tepki gördü.

"BU İKİYÜZLÜLÜKTÜR"

Konu ile alakalı Yeni Şafak gazetesine açıklama yapan Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, mühürleme olayının siyasi olduğunu belirterek, “Burayı CHP dâhil hiçbir siyasi partinin arka bahçesi yapmayacağız dedik, film orada koptu” diye konuştu. Bu açıklamayı yaptığından beri belediye tarafından sürekli taciz edildiğini belirten Şahin, “Cemevinde kesinlikle hiçbir tadilat ve onarım yapılmıyor, yalnızca boya badana işi yapılırken ve de tek bir boyacı çalışmaktayken binayı basan belediye ekipleri, işçiyi yaka paça dışarıya çıkartıp cemevini mühürlemiştir” dedi. Cemevinin üç buçuk aydır faaliyette olduğunu ifade eden Şahin, “Bir yandan sözde 'Cemevleri yasal statüye kavuşsun' diyeceksin diğer yandan size arka bahçe olmadı diye cemevini mühürleyip kapatacaksın. Bu ikiyüzlülüktür” dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.