SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'den AK parti için yeni hamle!

Atilla Kart, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak kongresinin yasal dayanağının bulunmadığını iddia etti.  

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2014 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2014 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'den AK parti için yeni hamle!
Atilla Kart, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak kongresinin yasal dayanağının bulunmadığını iddia etti.

 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta tarihinde yapılacak 1. Olağanüstü Kongresi'nin yasal dayanağı bulunmadığını iddia ederek, kongrenin hükümsüz sayılması, iptali ve yapılmasının önlenmesi amacıyla idari tedbirlerin alınması noktasında Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvuracaklarını bildirdi.

 

 

 

 

CHP'YE GÖRE ERDOĞAN'IN DURUMU

 

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, YSK'nin kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayınlanması için ilgili birime göndermesi, bu sonuçları ve mazbatayı TBMM Başkanlığı'na ulaştırmasıyla birlikte saat 17.00 itibariyle Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti ile ilişiğinin kesilmiş, milletvekilliğinin düşmüş ve Başbakanlık makamının boşalmış olacağını savundu.

 

Bu sonucun doğması için TBMM Başkanlığı'nın ayrıca bir duyuru ya da tebligat işlemi yapması gerekmediğini, anayasa hukukunda bu gibi işlemlerin Resmi Gazete yoluyla yapıldığını belirten Kart, yine ilgili, muhatap kişilerin de başvuruda ya da talepte bulunması gerekmediğini, bunların başta TBMM olmak üzere ilgili anayasal kurumların re'sen ve doğrudan yapması gereken işlemler olduğunu söyledi.

 

KART: İNANILIR GİBİ DEĞİL

 

Anayasanın cumhurbaşkanı seçimi ve yemin aşamasıyla ilgili maddelerini anımsatan Kart, "Bu süreçlerle, anayasaya boyutuyla bağlantılı olarak ısrarla şunu anlatıyoruz. Bir de bu olayın hükümet boyutu var. Cumhurbaşkanı makamına buradan sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nı göreve davet ediyorum. Devletin başı olarak görev yapması gereken belki de en kritik aşamada sayın Cumhurbaşkanı'nın sessiz kaldığını görüyoruz. İnanılır, tasavvur edilir gibi değil" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.