SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Ayaydın'dan Bakan Avcı hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ağan Ayaydın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla Ankara Cumhuriy

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2014 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'li Ayaydın'dan Bakan Avcı hakkında suç duyurusu
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ağan Ayaydın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP’li Ayaydın, konuya ilişkin Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 12 Temmuz 2013'te açıklanan Seviye Belirleme Sınav sonuçlarına göre, Almanca ve Fransızca testlerinin, İngilizce testi cevap anahtarı kullanılarak, hatalı bir şekilde değerlendirildiğinin ortaya çıktığı, sınavın iptali ve tercihlerle ilgili süreçte yürütmenin durdurulması talebiyle idare mahkemesine dava açtığını hatırlattı. Ayaydın, mahkemenin sınav sonuçlarının değerlendirilmesine ilişkin hükümlerine uygun olarak hesaplanmadığı anlaşıldığından yürütülmenin durdurulmasına karar verildiğini kaydetti. Ayayadın, Bakan Avcı’nın yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararını uygulamayarak, açıkça görevi kötüye kullanma suçunu işlediğini ileri sürdü.
Ayaydın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü ve soruşturma esnasında sorumluluğu tespit edilecek ilgili kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Suç duyurusunda gerekçe olarak ise “İdari Yargı kararını uygulamamak suretiyle görevi kötüye kullanma” olarak gösterildi.
Bakan Avcı hakkında yaptıkları suç duyurusu üzerine savcının dokunulmazlık kapsamında Meclis'e müracaat edeceğini söyleyen CHP’li Ayaydın, soruşturmanın yürütülmemesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.