SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'liler komisyonda AK Partililere biber gazı sıktı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmeleri, biber gazlı protestoyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2012 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesinin görüşmeleri, biber gazlı protestoyla başladı.

CHP'li milletvekilleri, komisyon toplantısı başlamadan önce beraberlerinde getirdikleri biber gazları, gaz maskeleri, acı biber ve limonlarla yerlerini aldılar.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ''Öğrencinin, öğretmenin, işçinin, memurun, emekçinin, emeklinin resmi içeceği: biber gazı. Limonlu tüketiniz'' yazılı dövizler açtılar.

Bu sırada bazı CHP'li milletvekilleri, gaz maskesi takan diğer milletvekillerine doğru ellerindeki biber gazlarını sıktı. Gazdan, maske takmayan milletvekilleri ve gazeteciler etkilendi.

Salonun camları açılırken, içerde bulunanların öksürmesi devam etti.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da  Başkanlık Divanı kürsüsüne doğru biber gazı sıktı.

Bazı AK Parti'li milletvekilleri de CHP'ye ''Çocuğu geçtiniz'' diyerek, tepki gösterdi. AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ulus'ta meydana gelen olaylarda, burnu kırılan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı'nın fotoğrafını göstererek, ''Burada bütçe görüşülüyor, biber gazının yeri değil'' dedi.

Bütçe görüşmeleri için daha sonra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, komisyona geldi. Şahin, salonda tek tek milletvekilleriyle tokalaştı. Bu sırada, CHP İstanbul Milletvekili Çelebi, kendisiyle tokalaşan Şahin'e, ''Sizin gazınızdan etkilenmemek için tedbirimizi aldık'' diye karşılık verdi.

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, rahatsız olduğunu belirterek, ''Sıkmayın, alerjim var'' diye tepki gösterdi. Aslanoğlu, elindeki gazı ayağa kalkarak yeniden sıktı.

Şahin, daha sonra bütçesinin sunumuna başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.