SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'nin Kafası Karışık

HÖH kurultayına katıldıkları için eleştirilen ve kendilerini, “Balgöç’le de görüştük” diyerek savunan CHP’li vekillere Balgöç Gen

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'nin Kafası Karışık
HÖH kurultayına katıldıkları için eleştirilen ve kendilerini, “Balgöç’le de görüştük” diyerek savunan CHP’li vekillere Balgöç Genel Başkanı Yüksel Özkan yanıt verdi: “Ben partinin Balkan danışmanı mıyım?...”

 

Gazetemizin dünkü sayısında, “İhanet nerede muhalefet orada’ başlığı ile manşete taşıdığımız haberimize, CHP’li milletvekillerinden itiraz geldi. Haberde, MHP ve CHP’li milletvekillerini Lütfi Mestan’ı Türkiye’nin toprak bütünlüğünü savunduğu için partiden atan ve Rus politikalarını benimseyen HÖH kurultayına katıldıkları için eleştiriler yer alıyordu. İtiraz eden CHP’li vekiller, Mestan’ın yeni kurduğu parti DOST’un da kurultayına katıldıklarını söylese de sadece Balıkesir vekilinin katıldığı ortaya çıktı. Vekiller, HÖH kurultayı öncesi Balgöç ile görüşüp fikir aldıklarını söylediler. Balgöç Genel Başkanı Yüksel Özkan ise, bir görüşme olduğunu ancak HÖH ya da DOST’un desteklenmesi yönünde kimseye tavsiyede bulunmadıklarını söyledi. “Biz, kamu yararına kurulmuş bir derneğiz, bildiklerimizi paylaşırız ancak kimseye akıl vermeyiz” diyen Özkan şunları söyledi: “Antidemokratik uygulamaları dile getiririz, değerlendirmemizi söyleriz. Herhangi bir partiyi yüceltmeyiz. Ben CHP’nin Balkan danışmanı mıyım ki benimle istişare ederek katılım gösteriyorlar? Eğer bizim verdiğimiz görüşe dayanarak HÖH kurultayına gitmişlerse, biz neden orada değildik?”

“HÖH kurultayına, Balgöç üyeleri de katıldı” iddiasını değerlendiren Özkan, “Belediye çalışanı olan bir üyemiz kurumsal görevlendirme nedeniyle oradaydı, derneğimiz temsilen böyle bir katılım söz konusu değildir” dedi. HÖH’ün Rus politikalarını benimsediğine itiraz ederek, “Lütfi Mestan Bulgar partisinden aday olamayınca HÖH’te siyasete başladı” diyen CHP’li vekillerin iddiasını da yanıtlayan Özkan şunları söyledi: “Biz o topraklardaki olayları ninnilerde duymadık, bizzat yaşadık. Mestan için böyle bir durum söz konusu değildir. O’nu siyasete başlatan Bahri Ömer de DOST’ta yanında olmaya devam etmekte.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.