SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'nin korkusu dokulnulmazlıkların kaldırılması

 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinde CHP’nin tutarsız bir tavır sergilediğini

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'nin korkusu dokulnulmazlıkların kaldırılması
 AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinde CHP’nin tutarsız bir tavır sergilediğini belirterek, dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkan CHP’nin HDP’ye Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunu işaret ederek tutarsızlığını sürdürdüğünü söyledi. 

 

 

 

 
Dokunulmazlık tartışmalarının başından itibaren CHP’nin tutarsız bir tavır sergilediğini ve kamuoyunun da bunun farkında olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Süreci hatırlayacak olursak, Kemal Kılıçdaroğlu ‘oylamada evet diyeceğiz’ demesine rağmen tek bir CHP’li milletvekili çıkıp ‘evet diyeceğiz’ demedi. Tam tersine, birçok milletvekili ‘hayır oyu vereceğiz’ diye açıklama yaptı” dedi.
Teklifin birinci tur oylamasında CHP’nin blok halinde “Hayır” oyu kullandığını belirten Turan, “Ancak referandumda halkın güçlü bir şekilde ‘evet’ demesinden korkan CHP, son turda tavrını değiştirdi. Bazı milletvekilleri ‘evet’ oyu verdiler. Bugün geldiğimiz noktada CHP’deki tutarsız tavrı hâlâ devam ediyor. Bir taraftan kendi seçmenlerinden çekindikleri için HDP ile beraber Anayasa Mahkemesinde iptal davası açmayacaklarını söylüyorlar. Diğer taraftan HDP’ye akıl vererek, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolunu işaret ediyorlar. Aslında şunu çok net bir şekilde ifade edebiliriz, CHP dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkuyor. Bu değişikliğin Meclis'ten geçmesini engelleyemediler. Şimdi de yargı yoluyla bunu engellemeye çalışıyorlar” diye konuştu.
“Orada parti grubunu yönetemeyen, genel başkanlık yapma kudretine sahip olmayan birini görüyoruz” diyen Turan, Kılıçdaroğlu’nun son aylarda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara hakaret etmeyi gelenek haline getirdiğini kaydederek, “Tutarsız davranışlarla, küfürlerle, hakaretlerle partiyi idare etmeye çalışan biri kendisine Genel Başkan diyebilir mi?” açıklamasında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.