SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'ye Baykal sürpriz yapabilir!

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kurultay taleplerini ‘haklı’ bulduğunu söylediği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2014 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2014 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP'ye Baykal sürpriz yapabilir!
Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kurultay taleplerini ‘haklı’ bulduğunu söylediği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de ulusalcıların başını çektiği muhaliflerden kurultay ve istifa sesleri yükselmeye başladı.

 

Dün Muharrem İnce’nin Twitter üzerinden yaptığı eleştirilerin ardından bugün CHP Ankara milletvekili Emine Ülke Tarhan ve 5 milletvekili basın toplantısı düzenledi. Tarhan, toplantıdan üç saat sonra da Meclis'te eski Genel Başkan Deniz Baykal ile görüştü. CHP'de kurultayın toplanmasını isteyen muhalif isimler Baykal'ın bu süreçte rol almasını ve devreye girmesini istiyor. Baykal kurultay taleplerini haklı buldu. Baykal'ın  kendisine yakın milletvekillerine 'Açıktan bir çağrı yapmayı doğru bulmuyorum ama kurultayın toplanmasına ihtiyaç var, bundan çekinilmemeli. Partiye, örgüte moral verilmeli. Bundan sonraki süreçte yenilenmeyi ve yeni bir söyleme ihtiyaç var' dediği öğrenildi.

 

Tüzüğe göre toplamak zor

CHP tüzüğüne göre kurultay çağrısı yapabilmek için delegenin beşte birinin noter aracılığıyla imza toplaması ve genel merkeze göndermesi gerekiyor. Yeterli imzanın toplanması durumunda ise kurultay gündemine seçim maddesinin eklenebilmesi için delegenin salt çoğunlluğunun desteği gerekiyor. Muhalifler bu nedenle kurultayın toplanabilmesi için delege hesabı yapıyor. Delege çoğunluğunun sağlanacağının anlaşılması durumunda muhalifler düğmeye basmayı planlıyor. Eski milletvekilleri de kurultayın toplanması için yazılı bir açıklama yapmaya hazırlanıyor.

 

Kılıçdaroğlu sürpriz yapabilir

CHP yönetimi ise şu aşamada olağanüstü kurultaya “gerek yok” diyor.  Tartışmaları Al Jazeera'ya değerlendiren bir CHP genel başkan yardımcısı ise Kılıçdaroğlu'nun kurultay taleplerine bir restle karşılık verebileceğini ve  bu konuda bir sürpriz yapabileceğini' belirtti. CHP tüzüğüne göre kurultayın iki yılda bir toplanması gerekiyor. Haziran ayında yapılan Parti Meclisi toplantısında parti yönetimi tarafından kurultay bir yıl süreyle ertelenmişti. - Al Jazeera-
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.