SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiçek: Ölen de öldüren de Allahuekber diyor

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2013 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çiçek: Ölen de öldüren de Allahuekber diyor
"Aşura Matem Merasimi"nde konuşan Cemil Çiçek, Müslümanların birbirini öldürmesini eleştirdi ve "Ölen 'Allahuekber' diyor öldüren 'Allahuekber' diyor. Allah bunun neresinde" dedi.

Hazreti Muhamamed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yılında, Halkalı'da "Aşura Matem Merasimi" düzenleniyor. Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Zulme rıza, zulumdur. Bu cennet vatanda birbirimizin değerini bilmeliyiz. Dostça ve kardeşçe, huzur ve güvenle yaşamalıyız. Camiler de cemevleri de bizimdir. Ramazan da bizimdir, Muharrem de bizimdir. Kerbela 72 milletin acısıdır. Caferi kardeşlerimizin matemi hepimizin matemidir. Kerbela incinsen de incitmedir. Zulme karşı, zalime karşı direneceğiz. Tarihte en iyi örneğini Hz Hüseyin vermiştir" dedi.

'ÖLEN DE ÖLDÜREN DE ALLAHUEKBER DİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek de Suriye'de yaşanan iç savaşa gönderme yaparak hala Müslümanların birbirinini öldürdüğünü, kardeş kanı akıtıldığını söyledi. "Ölen 'Allahuekber' diyor öldüren 'Allahuekber' diyor. Allah bunun neresinde? Ama eline silahı başkası veriyor. Bizler bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürdüğüne inanırız. Hala Şii-Sünni diye insanlar birbirine kurşun sıkıyor" diyen Cemil Çiçek "Bir olursak iri oluruz ve gerçekten de diri oluruz. Alevi-Sünni çatışmasına asla fırsat vermemeliyiz. Farklı talepler derhal yerine getrilimeli bu nedenle. Nefret tohumu ekmeye çalışanlara mesafe koymalıyız. Mezhepçilik ve fitnecilik yeniden hortlatılmaya çalışılıyor. Millet olarak hepimiz uyanık olmak zorundayız" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.