SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiller Darbe Komisyonu'nda neler anlattı?

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Tansu Çiller'i dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2012 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2012 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Tansu Çiller'i dinledi.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu eski Başbakan Tansu Çiller'i Yeniköy'deki villasında dinledi.

Tansu Çiller çıkışta açıklama yaptı. Komisyon bizi ziyaret etti. 28 Şubat'ta yaşadıklarımızı paylaştık. 28 Şubat'ı bir kez daha tanımlama imkânı bulduk. Aslında 28 Şubat bir darbedir. Ezber bozan bir darbedir. Bu ezber bozan boyutunun birincisi bu darbenin bir kesit olmayışından kaynaklanıyor. Bu bir süreci kapsıyor. Bu darbenin aslında topla tüfekle yapılmamış olmasından kaynaklanıyor.

"ÇİLLER BİLDİKLERİNİ ANLATTI"

Komisyon Başkanı Nimet Baş, çıkışta kısa bir açıklama yaptı.

Baş, "Sayın Çiller, '28 Şubat süreci ezber bozan bir dönemdir' derken fiilen bir darbe yapmayı gerektirecek bir olmadığını söyledi" dedi.

Çiller'in bütün bildiklerini anlattığını ifade eden Baş, "Kendisi bize 'Komisyon çalışmalarını değerli bulduğum için geldim ve konuştum' dedi. Çiller siyasi aritmatiğin nasıl bozulduğunu anlattı. Sorularımıza içtenlikle yanıt verdi. Biz de kendisine bunun için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Özellikle, Kürt iş adamlarının öldürülmesine ilişkin sorular karşısında Tansu Çiller'in duygulandığını ve gözlerinin yaşardığını söyleyen Sırrı Süreyya Önder, "Benim böyle bir şey yapacağımı nasıl düşünürsünüz. Ben bir anayım." cevabını verdiğini ifade etti. Önder, 'Ben de tezgahın böyle çalıştığını, sistemi hiç bilmeyen birini önüne koyduklarını, ama hayatın olağan akışında siz 'Kürt iş adamlarının listesi var' dedikten sonra keklik gibi Kürtler öldürülünce sormaz mı insan? Ben bunların adını yeni duymuştum o zaman. Peki bu mazeret mi? Giden canlara ne olacak. Sizin beceriksizliğinizin, sizin acemiliğinizin bu ülkeye daha fazla savaş, kan, gözyaşı olarak fatura edilmesinin hesabını, acemiliğinizdeki masumiyete mi vereceğiz. Hangi anaya bunu kabul ettirebilirsiniz? Bunları konuştuk.' şeklinde konuştu.

Toplantının devam ettiğini aktaran Önder, kendisinin ise açlık grevleri ile ilgili bir program için ayrıldığını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.