SON DAKİKA
Hava Durumu

Cizre'de teröristlerin reviri ile gıda deposu bulundu

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonda, bölücü terör örgütünce revir olarak kullanılan ev ile yaklaşık 2 ton gıda maddesinin sakladığı de

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cizre'de teröristlerin reviri ile gıda deposu bulundu
Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonda, bölücü terör örgütünce revir olarak kullanılan ev ile yaklaşık 2 ton gıda maddesinin sakladığı depo ortaya çıkarıldı.
 

 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda teröristlerce revir olarak kullanılan evde, ameliyat makası, neşter, ilaç ve sargı bezi gibi çok sayıda tıbbi malzeme bulundu. Cizre'de terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonu sürüyor. 16 Aralık'ta başlayan operasyonda şu ana kadar 246 terörist etkisiz hale getirildi, 117 terörist sağ ele geçirildi. İlçede teröristlerce oluşturulan 367 barikat kaldırıldı, 94 hendek kapatıldı. Operasyonda 681 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.



Kaçmak için tünelleri kullanıyorlar


Nur Mahallesi'nde arama yapan güvenlik güçleri, mutfak tüpü ve çelik tencere ile hazırlanmış el yapımı patlayıcılar ve çok sayıda bomba düzeneğini ele geçirdi. Mahalledeki bazı evlerde bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat bulundu. Teröristler, ilçedeki birçok ev, okul ve camiye zarar verdi. Okul ve camiler teröristlerce üs olarak da kullanılıyor. Bazı evleri tünellerle birbirine bağlayan teröristler, operasyonlar sırasında tünelleri kullanarak güvenlik güçlerinden kaçıyor. Su kanalları, kanalizasyon şebekesi ve dere yatakları da teröristlerce güvenlik güçlerinden kaçış yolu olarak tercih ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.