SON DAKİKA
Hava Durumu

Clinton'dan Esad'a: İktidarı bırak, ülkeden git

İstanbul’da düzenlenen Terörle Mücadele Küresel Forumu’nda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, “Esad iktidarı bırakıp ülke

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2012 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2012 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstanbul’da düzenlenen Terörle Mücadele Küresel Forumu’nda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, “Esad iktidarı bırakıp ülkeyi terk etmeli” dedi.

Terörle Mücadele Küresel Forumu Koordinasyon Komitesi'nin Conrad Otel'deki toplantısının ardından eşbaşkanlar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ortak basın toplantısı yaptı.
Hillary Clinton ve Ahmet Davutoğlu daha sonra soruları yanıtladı.
ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğine vurgu yapan Clinton, “Türkiye’nin PKK’yla mücadele olan mücadelesinde yanındadır, desteklemektedir” diye konuştu.
Hillary Clinton, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın iktidarı bırakarak ülkeyi terk etmesini istedi.

Clinton, şu ifadeleri kullandı:

“Bence herkes için gayet açık ki, Suriye’de şiddet devam ediyor. Daha da kötüleşiyor. Henüz başarılı olamadık. Kesinlikle birlikte olduğumuzun altını çizmek ve diğer uluslara mesaj vermek gerekmektedir. Esad’ı destekleyen ülkelere de mesaj vermeliyiz.
Biz daha fazlasını yapmamız gerekenin farkındayız. Türkiye’nin muhalefetle bir toplantı yapacağını söyledim. Suriye’deki muhaliflerin ülke dışında bir toplantıya katılmaları zor. Kofi Annan ve planına son desteği vermemiz gerekiyor. İran’ın dahil edilebilecek bir katılımcı olduğunu düşünmüyorum. Esad’ın destekçilerine karşı diplomasiyi kullanmalıyız."
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Suriye’de yaşanan zulmün durdurulması gerektiğini ifade etti.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

“14 Nisan’dan beri sürdürülen Annan Planı ihlal edilmiştir. Ateşkes ilanı sağlanamamıştır. 10 ay Suriye’ye telkinde bulunduk, sonra Arap Ligi’yle harekete geçtik. Daha sonra da BM Güvenlik Konseyi’ne gittik. Rusya’nın desteklediği bir Annan Planı devreye sokuldu. Ama sonuç alınamadı.
Katliamlara sessiz kalınması uluslararası toplumda zaaf oluşturuyor. Esad’ın yöntemleri bölgesel istikrarı tehdit ediyor. Rusya’yla temaslarımızı sürdüreceğiz. Zulme karşı tek bir ses ve tek yöntem belirlenmesi elzemdir. Annan Planı konusunda bir takvimlendirme şarttır.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.