SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Devran değişti, hak yerini buldu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Olağan Genel Kurulu'na katılarak konuşma yaptı. ( Kayhan Özer - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Devran değişti, hak yerini buldu'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şahsına ve ailesine yönelik saldırıların bir kısmına, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) ve yaptığı hizmetlerin alet edilmeye çalışıldığını belirterek, "Özellikle paralel ihanet çetesi, TÜRGEV'e yönelik her türlü iftiranın, her türlü yalanın her türlü saldırının kaynağı haline dönüştü." dedi.








Erdoğan, TÜRGEV'in 20. Kuruluş Yıl Dönümü ve Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, genel kurulun ve kuruluş yıl dönümünün hayırlı olmasını diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken 1996'da İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı olarak İSEGEV'i kurduklarını ifade eden Erdoğan, o zaman iki yurtta hizmetlerini veren vakfın, şimdi ise TÜRGEV olarak hizmetlerini 45 ayrı noktada ve 17 vilayette sürdürdüğünü söyledi.

Hedefin, ülkenin geneline yayılmak suretiyle hem Türkiye'de hem yurt dışında, montessori eğitim sistemi, üniversitede ve yüksek lisansla hizmeti başarılı bir şekilde yürütmek olduğunu ifade eden Erdoğan, TÜRGEV'in başkan ve tüm yöneticilerine teşekkür etti, kuruluşundan bugüne kadar vakfın çalışmalarına katkı sağlayan, emek veren ve destek olanlara şükranlarını sundu.

Erdoğan, TÜRGEV'i 20 yıl önce bir avuç insanın gençlere, değerlerimize uygun hizmetler verebilmek amacıyla kurduğunu dile getirerek, vakfın bugün çok iyi bir noktaya geldiğini, bunun yeterli olmadığını, daha da yayılacağını ve daha da genişleyeceğini kaydetti.

"Rahatsız olanlar ülkeyi bırakıp kaçtı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel kurulda konuşan bazı kişilerin sadece birer numune olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bilelim ki bunlar çok daha fazlasıyla şu anda mevcut. 8 bin 500 öğrenciye sahip, böyle bir potansiyeli var. Muazzam bir yapı haline geldi. Ülkemiz sınırlarını aştı. Amerika'da, İngiltere'da konuk evleri açmak suretiyle bunu yaygınlaştırdı. Sayın başkanı dinlerken Avusturya'da da  faaliyete başlayacak olan TÜRGEV'in kendi alanında öncü ve örnek bir kuruma dönüşme sürecini yakından takip ediyorum, takip edeceğim. Elbette bu 20 yıl başarılar yanında çok zorlu mücadelelere de sahne oldu. Şahsıma, aileme yönelik saldırıların bir kısmına bu vakfımız ve yaptığı hizmetler alet edilmeye çalışıldı. Özellikle paralel ihanet çetesi TÜRGEV'e yönelik her türlü iftiranın, her türlü yalanın, her türlü saldırının kaynağı haline dönüştü."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu saldırıların dorukta olduğu günlerde 2014'teki bir ramazan iftarında TÜRGEV yöneticilerine "Daha çok çalışın, daha çok üretin, daha çok hizmet verin ve sizden rahatsız olanları daha da rahatsız edin" dediğini aktararak, "Onlar ne kadar rahatsız olursa bilin ki gençliğimiz o kadar doğru istikamettedir. Evet siz daha çok çalıştınız, onlar daha çok rahatsız oldu. Öyle rahatsız oldular ki bir kısmı bu ülkeyi bırakıp başka yerlere kaçtı, bir kısmı da adalet önünde yaptıkları ihanetlerin hesabını şu anda veriyorlar. Niyet hayır olunca akıbet de hayır olur. Menzil doğru olunca sevgili gençler yol da doğru olur." diye konuştu.

Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek'in "İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya/Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya/Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak/Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak/Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir/Oluklar çift, birinden nur akar, birinden kir/Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kainat/Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat" dizelerini seslendirdi.

"Sizler nur akan olukların temsilcilerisiniz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah'ın hayırlı işlerinde sonuna kadar yardımcıları olmasını diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.