SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı Silahhane'de TRT ekranlarından canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Buluşuy

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı Silahhane'de TRT ekranlarından canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Buluşuyor Özel Yayını"na katılarak Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili gençlerin sorularını yanıtlıyor.

 

 

Erdoğan, "Bu süreç bu kararlılıkla devam edecek, yani buradan asla taviz vermemiz mümkün değil. Ankara'da yaşananlar var. İstanbul'da yaşananlar var. İşte en son şu anda Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle, 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk." şeklinde konuştu.

 

İYİ NİYET İSTİSMAR EDİLDİ

Çözüm Süreci'ne ilişkin "Bu iyi niyet, ne yazık ki ciddi manada istismar edildi ve o süreç içerisinde ülkemize ciddi manada bir silah girişi oldu" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:"Bizim sınırlar biliyorsunuz, çok çok uzun. Sadece Suriye sınırı 911 kilometre. Irak sınırına bakıyorsunuz, Irak sınırı hakeza 350 kilometre, İran sınırı var, bütün buralardan girme şansı var. Bunu da bunlar bu şekilde değerlendirdiler. İşte şimdi bu bütün operasyonlar yapılırken, evlerin bodrumlarından olsun, rögarların altından nasıl silahlar çıktığı, hepsi şu anda ortaya çıkıyor. O bakımdan bu operasyonların faydası çok fazla oldu." Erdoğan, "Dikkat edin ülkemizde de dünyada da işte 'Erdoğan gitmeden Türkiye'ye istikrar gelmez' diyorlar. Ya tamam da şimdi Erdoğan'ın gitmesi veya gitmemesi... Peki 2002'nin sonunda veya 2003'ün başında Türkiye'de Erdoğan'ın başında olduğu bir iktidar mı vardı? Yoktu. Peki Türkiye neredeydi? Veren el miydi, alan el miydi? Alan eldi. Öyle mi? Delikli paraları arıyorduk, acaba bize birileri borç verir mi? Bunu arıyorduk ama vermiyorlardı. Böyle bir durumdaydık." değerlendirmesinde bulundu.



GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ


"Biz güçlü olmaya mecburuz. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz" diyen Erdoğan, "Şu anda kişi başına milli gelirimiz 10 bin dolarsa bu rakam, bizim bir defa hedefimiz neydi? İlk etapta 15 bin dolar, ardından 2023 bunu 25 bin dolara çıkarmamız lazım. 25 bin dolara çıkaracağız göreceksiniz dengeler o zaman çok daha farklı olacak" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci konusunda da "Schengen konusu bizim aslında çoktan hakkımız. Bizim Avrupa Birliği'ne fiili müracaatımız 1959'dur, resmi 1963'tür ve bu süreç içerisinde bize her zaman çalım attılar. Hiçbir zaman samimi davranmadılar. Şu anda da samimi davranmıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.