SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım İzmir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününe katılmak üzere İzmir'e geldi. Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden hitap etti. ( Kayhan Özer - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım İzmir'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününe katılmak üzere İzmir'e geldi. Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım, İzmir'e geldi. Başbakan Binali Yıldırım, Adnan Menderes Havaalanı'nda vatandaşlara seslendi. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününe katılmak üzere İzmir'e geldi. Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden hitap etti. ( Kayhan Özer - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın seçkin gözlemci gününe katılmak üzere İzmir'e geldi. Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden hitap etti. ( Kayhan Özer - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Unutmayın, bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır." dedi.

Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara, Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden hitap etti.

"Anlamlı" olarak nitelendirdiği buluşmada İzmirlilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kabine üyeleriyle vatandaşlarla buluştuklarını belirtti.

İzmir'de düzenlenecek Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı takip edeceklerini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan, "Bu Efes tatbikatı, bugüne kadar olan tatbikatlardan çok daha farklı, çok daha zengin, çok daha güçlü bir tatbikat olacak." diye konuştu.

İstanbul'un Fethi'nin 563'üncü yıl dönümü kutlamalarının yanı sıra Diyarbakır ve Kırşehir'de de çeşitli etkinliklere katıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buralarda devletle milletin buluştuğunu anlattı.

Alandakilerin "Kahrolsun PKK" sloganları üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Şunu unutmayın, bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Unutmayın, bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır. İnşallah bu millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hükümetiyle birlikte kesinlikle siyasetin dilini anlamayanlara, siyasetin dilinden dersini Parlamento'da 376 ile verdi. Önce kaçanlar, sonra onlar da 376'nın içinde yerini aldı. Çünkü biliyorlardı ki bu iş millete gidiyor. Eğer millete giderse, bunun faturası daha ağır olacak diye bunu görüyorlardı. Zira 'egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' bunu bilmeleri gerekiyordu."

Kalabalığın "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kardeşlerim bundan bir şüpheniz var mı? Biz beşerin önünde eğilmeyiz. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Bize başka türlü eğilmek asla yakışmaz. Bugüne kadar eğilmedik, bundan sonra da eğilmeyeceğiz." karşılığını verdi.

"Bizim geçmişimizde kan yok"

Erdoğan, yola, "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" diyerek çıktıklarını belirterek, bu anlayışla devam ettiklerini söyledi.

Alandakilerin "Başkan Erdoğan" sloganları üzerine ise Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rahmetli Menderes ne dedi? 'Son söz milletin' dedi. Biz ne dedik? Son karar da milletin, karar da sizin. Siz böyle diyorsanız, böyledir. Fakat bunu anlamayanlar var. Ne diyorlar? 'Bizim kanımızı dökersiniz' diyorlar. Bir defa önce siyasi telakkiden aciz olan bu adamlara şunu söylemek lazım; Bir defa bizim geçmişimizde kan yok ama sizin geçmişinizde kan var. Siz rahmetli Menderes'i ipe gönderenlerin ta kendilerisiniz. Onun yanındaki iki arkadaşını ipe gönderenlerin ta kendisisiniz. İnanıyorum ki bu İzmir, bu Ege, bu ifadelerin hesabını en kısa zamanda soracaktır. Zira niye Parlamento değil de kan? Hani demokrattınız? Nerede demokrasi, nereden çıktı bu kan? Bizim öyle bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz var, sandık. Ne oldu? 14 parti bir araya geldiniz, biz ise sadece kurucusu olduğum partimin adayı olarak çıktık yüzde 52 biz aldık, yüzde 36 bunlar aldı. 14 parti. Hep şunu söyledik, Halep oradaysa, arşın işte burada."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.