SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'O silahlar Rusya'nın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Güneydoğu’da yakalanan silahların tamamı Rus yapımı. PYD’ye ‘silah vermeyin’ uyarıs

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2016 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'O silahlar Rusya'nın'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Güneydoğu’da yakalanan silahların tamamı Rus yapımı. PYD’ye ‘silah vermeyin’ uyarısında bulunmuştuk. Ne oldu, silahların yarısı DAEŞ’e, diğer yarısı da PKK’ya gitti' dedi.
 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şili’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Latin Amerika ülkeleriyle ilişkiler konusunda istenilen noktada olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Buralar gerçekten Türkiye’nin ihmal ettiği, Türkiye’nin de ihmal edildiği ülkeler. Şili, Peru ve Ekvador’la süratli bir sıçrama dönemini yakalayabiliriz. Şu anda serbest ticaret anlaşması noktasında Peru ve Ekvador’la bir anlaşma yok. Onları da bu işe ısındırabilirsek çok daha farklı bir gelişme olur” diye konuştu. Cumhurbaşkanı, temaslarını takip eden gazetecilerin sorularını cevapladı.

 
"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK"
Rusya'nın sınır ihlaliyle ilgili soru üzerine Erdoğan; "Ulusal güvenliğimizi korumak durumundayız. Biz sınır ihlali yapmadan müdahale ediyoruz. İhlallere, top atışlarıyla, angajman kurallarıyla karşılık veriyoruz. Ama koalisyon güçleri maalesef beklenen adımları atmıyor şu an itibariyle. Son ihlal sadece Türk hava sahasının değil, NATO hava sahasının da ihlalidir. Putin’i arattırdım, dönüş olmadı. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan önce ‘İşte beni aramadı, NATO’yu aradı’ diyordu. Biz, Allah göstermesin, bir olumsuzluk yaşanmasını istemiyoruz." dedi.

 
"PYD KORİDORUNA İZİN VERMEYİZ"
İran ve Rusya’nın Afrin bölgesinde yığınak yaptıkları iddia edildiği soruya Erdoğan, "Orada PYD terör örgütünün koridor oluşturmasına müsaade etmeyiz. Biz Kürt kardeşlerimize değil PYD’nin koridor oluşturma girişimine karşıyız. Tabii onun yanında PKK var, YPG var, diğer terör örgütleri var. Bunlarla bir şeyi olgunlaştırmaya çalışıyorlar. Şu anda 24 saat Silahlı Kuvvetlerimizle, istihbarat örgütlerimizle, gerek NATO’daki diğer ülkelerle bunların görüşmesini yapmak suretiyle neler yapılabileceğini konuşuyoruz, görüşüyoruz." açıklamalarında bulundu.

"PYD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR" DEDİRTEMEDİK
AB ve ABD'nin terör örgütü ifadesi kullanmamalarını neye dayandırdıkları sorusu üzerine Erdoğan, "AB şu ana kadar samimi davranmadı. PKK’nın belli mensuplarını Avrupa Konseyi’nde, vesaire çıkartıp konuşturuyorlar. Terör örgütünün karşısındayız’ diyorlar ama sonra PYD terör örgütüne silah veriyorlar. Son operasyonlarda, mesela Güneydoğu’daki o yoğun bir şekilde yakalanan silahların tamamı Rus yapımı. Daha önce Batılılara, DAEŞ’le ilgili olarak PYD’ye ‘silah vermeyin’ uyarısında bulunduk, ne oldu, silahların yarısı DAEŞ’e, yarısı da PKK’ya gitti. Bize söyledikleri neydi; PYD, YPG, bunlar DAEŞ’e karşı savaşıyor. O zaman biz de kendilerine Rusların da savaştığını söyledik. O zaman Rusya’ya iyi diyecek miyiz, Batılılar PYD konusunda ciddi yanlışlar içerisindeler. Teröristin kendilerine göre ayrımını yapıyorlar, bazı teröristlere olumlu bakıyorlar, bazılarına olumsuz, iyi terörist, kötü terörist gibi yaklaşımları var." ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.