SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan,vatandaşlara seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah 'Şü

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 02:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 03:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan,vatandaşlara seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyecek, yola devam edeceğiz"dedi.
 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi nöbeti için Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitabında, "Ankara, ülkemizde adeta kurtuluş günü olmayan ender şehirlerimizden biriydi. 15 Temmuz, Türkiye'nin tamamıyla birlikte Ankara'nın da kurtuluş günüdür." dedi.
"İHANET NÖBETİNİ FETÖ BIRAKIYOR, PKK DEVRALIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Demokrasi nöbeti sadece belli saatlerde, belli yerlerde yapılmaz. Demokrasimize, özgürlüğümüze, devletimize, geleceğimize günün 24 saati, yılın 365 günü evlerimizde, iş yerlerimizde, her yerde sahip çıkacağız. Tehdidin, tuzağın, ihanetin, sabotajın nereden geleceği, ne zaman geleceği, kimden geleceği belli olmuyor. Bugün Şırnak'ta yine şehitlerimiz var. Mardin'de, Diyarbakır'da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu, biliyoruz ki bunların tıynetinin gereği bu. Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor."



"YA TÜRKİYE YA FETÖ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Er veya geç Amerika Birleşik Devletleri de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ veyahutta demokrasi ülkesi Türkiye. Bu tercihi yapmak durumunda. Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyecek, yola devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyecek, yola devam edeceğiz." dedi.

Vatanın her köşesinde, günün her saatinde demokrasi nöbetinde olacaklarını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Tehdidin, tuzağın, ihanetin, sabotajın nereden geleceği, ne zaman geleceği, kimden geleceği belli olmuyor. Bugün Şırnak'ta yine şehitlerimiz var. Mardin'de, Diyarbakır'da patlamalar var. İhanet nöbetini FETÖ bırakıyor, PKK devralıyor, o bırakıyor, DAİŞ devralıyor. Biliyoruz ki hepsinin cibilliyetinin gereği bu. Biliyoruz ki bunların tıynetinin gereği bu. Onlar da bunu yapıyor. Karakterlerinin gereğini yapıyor. Onlar ihanet nöbetlerinde birer ikişer geberecekler, biz demokrasi nöbetlerinde, vatan müdafaasında, evelallah 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda, canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyecek, yola devam edeceğiz."
"PENSİLVANYA'DAKİ ŞARLATANIN YOLUNDAN GİDENLERİN SONU HÜSRANDIR"
"Gördüğünüz gibi bir tarafta şerefli bir mücadeleyle Hakk'ın müjdesine nail olmak, diğer tarafta belhüm adal olarak, hayvandan daha aşağı seviyede yok olup gitmek var." ifadesini kullanan Erdoğan, Hakk'ın yolundan, istiklalin yolundan, istikbale yönelik bu yoldan, milletin yolundan gidenlerden olmakla gurur duyduklarını vurguladı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ruhunu şeytana satmış Pensilvanya'daki şarlatanın yolundan gidenlerin sonu hüsrandır. DAİŞ denilen ve sadece Müslüman kanı döken proje örgütün arkasından gidenlerin akıbeti hüsrandır. Bu ülkeyi ve milleti bölmek için 30 yıldır kan döken PKK'nın yalanlarına kananların sonu hüsrandır. Mezhep ve meşrep farklılıkları üzerinden milletimizin içine fitne ve düşmanlık tohumları ekenlerin durumu da farklı değildir. Onlar da hüsrandadır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin 15 Temmuz'da sadece Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) değil, benzer heveslere sahip herkese, her çevreye mesajını net olarak verdiğini anlattı.

Malazgirt'i, İstanbul'un fethini, Çanakkale'yi yeniden yaşamayı göze almadan kimsenin bu vatanı parçalayamayacağını, bu milleti bölemeyeceğini, bu devleti yıkamayacağını dile getiren Erdoğan, "Biz bunun için hangi bedelleri göze aldığımızı en son 15 Temmuz'da cümle aleme gösterdik." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi bu ülkeyi ele geçirebileceğini sananların aslında kendilerince her şeyi çok iyi planladıklarını ancak hesaplarında çok büyük bir hata yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Onların uçakları vardı, F-16'ları vardı ama onları biz satın almıştık, ücretini biz vermiştik. Helikopterleri vardı ama onları biz almıştık. Tankları vardı, zırhlı taşıyıcıları vardı, bunları biz almıştık. Ellerinde silahları vardı, biz almıştık ama aldıklarımızı bu hainlere meğerse bu zalimlere teslim etmişiz. O gece milyonların sokağa dökülüp tüfeklerin, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına... Bunlar düşünemediler bir şeyi, bu millet onların karşısına çıkacak, bunu düşünemediler."
"KOVALIYORUZ, KOVALAYACAĞIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında vatandaşlar, "Feto gelecek, hesap verecek" diye slogan attı.

Bunun üzerine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah. Bugün Bulgaristan'da, bunların finansörü olan bir tanesi daha yakalandı. İlticası kabul edilmedi, reddedildi ve Türkiye'ye teslim edildi. Aldık. Kovalıyoruz, kovalayacağız. Onu da kovalayacağız. Er veya geç Amerika Birleşik Devletleri de bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya Feto. Ya darbeci terörist Feto veyahut da demokrasi ülkesi Türkiye. Bu tercihi yapmak durumunda. 85 koli dosya gitti. Böyle bir darbe yanlısını, böyle bir darbe organizatörünü, yaklaşık 17 yıldır ülkesinde barınan bu zalimi, bu alçağı, bu şarlatanı herhalde artık Amerika daha fazla saklamayacak, gönderecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, siyasi parti liderleriyle, emniyetiyle, yargısıyla, belediyeleriyle bu devletin topyekun kendilerine karşı koyacağını, bunlar akıllarına dahi almamışlardı. Bunlar başka şey zannediyorlardı. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde namuslu subayların, vatanseverlerin olabileceğini de bunlar akıllarına getirmemişlerdi. Bu vatanın öz evladı olan askerlerin, yazdıkları senaryoda yer almayacağını öngörememişlerdi. Bunlar Ömer Halisdemir gibi bir vatan evladının çıkıp kendilerini alınlarının ortasından vuracağına ihtimal vermemişlerdi.

Bu ordunun içerisinde neler var neler. Sen istediğin kadar tuğgeneral ol. O da daha önce emir subaylarındandı ve işte o Ömer Halisdemir, onun darbe için geldiği haberini aldı ve o da görevini yaptı. Allah makamını inşallah Peygamber'e komşu olan şehitlik eylesin. İnşallah tüm yakınlarına Rabbim sabırlar lütfetsin."
"BÜTÜN HESAP MAKİNELERİ O ANDA KİLİTLENDİ"
Darbecilerin, üzerlerine bomba yağdırdıkları özel harekatçıların, diğer meslektaşlarıyla bir olup önlerine set çekeceğini de düşünmediğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Özel Harekatta da 53 kardeşimiz şehit oldu, uçaklardan yağdırdıkları bombayla. Bu ne vicdan ya, bu ne alçaklık ya. Kim o özel harekatçı? Bu vatanın evladı. Bizim polisimiz, özel harekatçımız, onları bile topyekun imha ettiler. Ama onların kardeşlerinin, onların mücadele arkadaşlarının, onlara nasıl bir bedel ödeteceğini düşünmediler, düşünemediler. Çünkü 'Summun, bukmun, umyun fe hüm la yerciun.' Onların gözü vardı, görmüyordu, kulağı vardı, duymuyordu, ağzı, dili vardı konuşamıyordu çünkü kalp mühürlenmişti. Ve onlar da mühürlendi, bunları hesap edemediler. Çünkü bütün hesap makineleri o anda kilitlendi.

Memlekette artık tankların altından girip üstünden çıkacak, namluların üzerine cesaretle gidecek kahramanların kalmadığını sanmışlardı. Ama bakıyorsunuz bir Sabri gencimiz çıkıyor, tankın paletleri arasına kendini atıyor. Birinci paletten kurtuluyor, ikinci tankın altına kendini atıyor, yine paletlerin arasından giderken kolu yara alıyor. Kendisini aradığımda verdiği cevap manidar, 'Cumhurbaşkanım siz nasılsınız?' diyor. 'Sen beni bırak, sen nasılsın bana onu söyle.' dediğimde, 'Bana doktor amcalarım, hemşire ablalarım bakıyor.' diyor. Yaş 34. 'Peki ne yapıyorsun?' dedim. Aldığım cevap çok manidar, 'Ben imam hatip ve ilahiyat mezunuyum fakat 6 yaşından beri hava savunma sistemleri üzerinde çalışıyorum. Şu anda da özel sektörde, hava savunma sistemleri üzerinde bilgisayar yazılımı yapıyorum.' dedi. İşte bunları hesap edemediler."

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.