SON DAKİKA
Hava Durumu

Darbe karşıtı miting, teröre karşı da yapılacak

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı AK Parti, CHP ve MHP'nin de yer alarak Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler"

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Darbe karşıtı miting, teröre karşı da yapılacak
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı AK Parti, CHP ve MHP'nin de yer alarak Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler" mitinginin benzerinin Diyarbakır Dağkapı'da teröre karşı yapılması planlanıyor.

 

 

FETÖ darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanlığının himayesinde AK Parti, CHP ve MHP'nin katılımıyla Yenikapı'da düzenlenen mitinginin benzerinin Diyarbakır Dağkapı'da teröre karşı yapılmasının planlanması kentte heyecan yarattı.

Özellikle son dönemlerde PKK'lı teröristlerin kadın ve çocukların hatta bebeklerin bile ölümüne neden olan hain saldırılarına tepki gösteren Diyarbakırlılar, düzenlenecek miting ile terör saldırılarının sona ermesini istiyor.

Eylül ayında yapılması hedeflenen miting için Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek, milyonların katıldığı ve dünyada da büyük yankı bulan Yenikapı'daki mitingin benzerini gerçekleştirmek için program yapacak.

Yenikapı'daki miting, her siyasi görüşten insanı vatan uğrunda "tek yürek" yaparken, Dağkapı'daki miting ile de teröre karşı birlik ve mücadelenin sağlanması hedefleniyor.
SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenikapı'da yakalanan toplumsal uzlaşı ruhunun Türkiye'ye ve bölgeye yayılacağını söyledi.

Demokrasi nöbetlerinde toplumun farklı kesimleri ve siyasi partilerden destek aldıklarını anımsatan Akar, bölgede son zamanlarda terör olaylarının yaşandığını, teröre karşı verilecek en büyük cevabın toplumsal dayanışmayı güçlendirmek olduğunu belirtti.

Yenikapı mitinginde 78 milyonun tek bir yürek olduğunu gördüklerini, bu ruhu bölgeye de taşımak gerektiğini anlatan Akar, bölgede huzur ve kardeşlik iklimini oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yenikapı ruhunun yapılacak olan ve toplumun her kesimini kapsayan toplantıların bölgede heyecana, kardeşliğe, morale, birlik ve beraberliğe sebep olacağını vurgulayan Akar, şöyle devam etti:

"Daha da önemlisi Türkiye'nin dikkatini yeniden bölgeye çevirecektir. Bölgenin terör ile değil, yeniden huzur ile anılmasını istiyoruz. Yenikapı ruhunun adımları çok önemlidir. Bölgede çok önemli bir havaya sebep olacaktır. Bu nedenle herkesi bölgede yapılması planlanan toplantılara davet ediyoruz."

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın da düzenlenecek mitingin önemine dikkati çekerek, mitingin toplumsal uzlaşıyla yapılmasının uygun olacağını söyledi.

Bunu çok kapsamlı düşünmek gerektiğini, topluma olumlu katkılar sunacağına vurgu yapan Sayın, "Terörün her türlüsüne karşıyız. Şu anda aslında tam da ihtiyacımız olan bir şey. Tüm partilerin katılımıyla bu tür mitinglerin yapılmasını olumlu karşılıyorum. Terör meselesi de siyaset üstüdür. Toplumda her alanda uzlaşı sağlanılması toplumun faydasınadır."

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, bölge halkının terör örgütü PKK'ya karşı çıktığını belirterek, halkın gür sesiyle terör örgütü PKK'ya karşı çıkılmasının fayda sağlayacağını söyledi.

PKK'nın, Kürt halkının yoğun yaşadığı yerde bombalar patlattığını vurgulayan Tanrıkulu, "Bebekler, çocuklar, yaşlılar, kadınları dikkate almadan terör saldırılarını yapıyor. Bu saldırılar kabul edilemez. PKK, uluslararası emperyalist güçlerin çıkarları için saldırıları yapıyor." diye konuştu.
STK'LARDAN BİRLİK MESAJI
Müzakere ve Çözüm Platformu Sözcüsü Alaattin Parlak, Yenikapı'da farklı siyasi görüşte olanların darbeye karşı bir araya gelerek tarihi bir olaya imza atıldığını dile getirdi.

Diyarbakır ve bölgede benzer şekilde yapılacak mitingin toplumsal mutabakat açısından önemli olduğunu belirten Parlak, darbe girişimiyle beraber bölgede terör olaylarının arttığını söyledi. Parlak, şöyle konuştu:

"Yıllardır hükümetimiz, Kürt meselesiyle ilgili çok ciddi şekilde adımlar attı. Halkın bölgedeki teröre tepki verdiğini biliyoruz. Onun için bölgede teröre karşı yapılacak bir miting, toplumsal mutabakat sağlanmasına ciddi şekilde katkı sunacaktır. Çünkü insanlar artık ölüm ve gözyaşı istemiyor. Bundan sonraki süreçte Diyarbakır'daki, batıdaki, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, kanaat önderleri yan yana gelir ve organize bir şekilde burada Yenikapı, Dağkapı ruhu şeklinde bir miting gerçekleştirmiş oluruz."

Terör ve darbe girişiminin birbirinden bağımsız olmadığını ifade eden Parlak, terör örgütlerinin toplumsal kaos yaratmaya çalıştığını kaydetti.

Ülkenin bütünlüğüne, birliğine ve beraberliğine yönelik eylemlerin söz konusu olduğunu bildiren Parlak, "Terörün de en az darbeler kadar tehlikeli bir süreç olduğunu bilmemiz gerekiyor. Terör hadisesini de tıpkı darbe girişimi gibi toplumsal mutabakatla bitirebiliriz. Burada barış, kardeşlik, ülkenin tek bir vatan olduğu mesajı verilecek. Mitinge katkı sunmaya çalışacağız. Farklı kesimler de bu mitinge destek verecektir. Sorunları çözmenin yolu, silah, bomba patlatmak ve sivil insanları öldürmek değildir." ifadelerini kullandı.

Özgür Der Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Nazlıcan da Diyarbakır'da Yenikapı ruhuyla yapılacak mitingin anlamlı olacağını vurguladı.

Halkın birlik ve beraberlik içinde olması için mitingin yapılması gerektiğini kaydeden Nazlıcan, bölgedeki sıkıntıların bertaraf olması için toplumun yan yana gelebilmesi ve dayanışmayı sağlayabilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Böyle bir mitinge ihtiyaçları olduğunu, bölgede yaşanan bombalı terör olaylarının hiç bir şekilde kabul edilemeyeceğini ve bu toplumun bünyesine zarar verdiğini aktaran Nazlıcan, bu halkın meydanlara çıkıp terörü kabul etmediğini göstermesi gerektiğine dikkati çekti.

Nazlıcan, "Özellikle Kürtler üzerinden siyaset yapmaya çalışanların da bunları görmesi lazım. Bu toplum şiddeti benimsemiyor, zorla bu topluma bir şey dayatamazsınız. Böyle yaptığınız müddetçe bu toplum sizleri dışlamaya devam edecektir." diye konuştu.

Çözüm İçin Sivil İnisiyatif Derneği (Çözüm Der) Başkanı Ercan Ezgin, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe kast eden saldırılara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

"Yenikapı ve Çanakkale ruhunu bölgede de özellikle Diyarbakır'da planlanacak olan teröre hayır mitingi ile göstermemizin zamanı gelmiştir" diyen Ezgin, şöyle konuştu:

"Gün artık birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde teröre hayır demenin zamanı gelmiştir. Artık kan, gözyaşı, ölen bebeklerin ceset parçalarını toplamak istemiyoruz. Zaman terör ve şiddet zamanı değildir. Kanla şiddetle hiçbir sonuç alınmamıştır. Biz Selahaddin Eyyübi'nin torunlarıyız, bize korku yakışmaz.
VATANDAŞLAR DA MİTİNGİN YAPILMASINI İSTİYOR
Diyarbakır halkının FETÖ'nün darbe girişimine karşı olduğunu, terör örgütüne de karşı koyacağını dile getiren vatandaşlardan Halit Kurt, kentte yapılması planlanan teröre karşı mitingini desteklediklerini bildirdi.

Kurt, "Nasıl ki darbeyi püskürttüysek terör örgütünü püskürtmek de bizim en önemli vazifemizdir, çünkü Sur ilçesinin ve Diyarbakır'ın hali  ortada. PKK terör örgütü yüzünden Diyarbakır hiçbir gelişme göstermedi." dedi.

Musa Büyükalp ise terör örgütlerine karşı yapılacak olan tüm etkinliklerde halkın büyük bir kısmının yer alacağını belirtti.

Bölgenin FETÖ ve terör örgütü PKK'dan dolayı muzdarip olduğunu, bu nedenle teröre karşı ortak tavır alınması gerektiğini belirten Büyükalp, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Millet olarak bir olmazsak terör, ülkemizi kaosa götürür. Milletin FETÖ gibi PKK'ya da karşı tek vücut olmasını umut ediyoruz. PKK, FETÖ olmazsa esnafımız iş yapar, batıdan da iş adamları gelir. PKK'dan dolayı iş adamları yatırım için Diyarbakır'a gelemiyor. Teröristler, milleti korkutarak bir şeyler yapmak istiyor." diyen Büyükalp, terör örgütünün halka zarar verdiğini, bu nedenle herkesin mitinge katılması gerektiğini vurguladı.

Yunus Kaya da darbe girişimi gecesi sokakları terk etmediklerini, aynı tepkiyi terör örgütü PKK'ya karşı da göstereceklerini anlatarak, "Tek yürek tek millet tek devlet olacağız. Bunların da hakkından geleceğiz." diye konuştu.

Selma Yıldırım ise Kürtçe yaptığı konuşmada, teröristlerin sivillere yönelik saldırılar gerçekleştiren hainler olduğunu söyledi.

Herkesin terör örgütlerine karşı birlik içerisinde hareket etmesini isteyen Yıldırım, terör örgütü PKK'nın halkın tepkisini bu sayede görebileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.