SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: 'Allah'ın izniyle bu emanet yerde kalmaz'

Gençlerle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Sancaktepe mitingi sırasında dua eden yaşlı bir adamı anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Başbak

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2015 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2015 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: 'Allah'ın izniyle bu emanet yerde kalmaz'
Gençlerle buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Sancaktepe mitingi sırasında dua eden yaşlı bir adamı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Yaşadığı iki olayı anlatan Davutoğlu, duygusal anlar yaşadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “2011 yılında Konya’da Beyşehir mitingine çıkıyorum. Tam platforma çıkacağım, yanında 10 yaşındaki bir çocukla, delikanlı diyeyim, bir baba koşturarak, ‘Sizi görmek istedi sayın bakan’ dedi. Alnından öptüm, baktım çok cevval. 'Çabuk yetiş bize adam lazım’ dedim. Döndü ‘aradığınız adam benim sayın bakanım’ dedi. Dedim ki surda bir gedik açılmış. Eğer 10 yaşında bir genç, ‘aradığınız adam benim’ diyorsa artık surda gedik açılmış, fetih yakındır” dedi.
Dün Sancaktepe mitingi sırasında dua eden yaşlı bir adamı anlatan Başbakan Davutoğlu, gözyaşlarını tutamadı. Davutoğlu, “Dün Sancaktepe’de konuşuyorum. Binlerce kişinin arasında bir amca dikkatimi çekti. En az 85-90 yaşlarında. Bütün o kalabalığın içinde elini açmış dua ediyor. Bu amcanın duası yerde kalır mı? Ona hitap ettim ve kalabalığın içinde gördüğüm için hitap ettim ‘amca Allah razı olsun, duan mübarek olsun’ diye. Eliyle bütün bir miting boyu dua etti göğe elini kaldırarak. Çünkü o biliyor 30’lu yıllarda ne yaşandığını, 40’lı yıllarda neler yaşandığını biliyor, Menderes’in idam sehpasına götürülürken ki acıyı biliyor, 28 Şubat’ın acısını biliyor. Bir daha o günler gelmesin diye aslında bana değil, size dua ediyor, gençliğe dua ediyor. 10 yaşındaki bir çocukta bu inanç, 90 yaşındaki bir amcada o kalabalıkta saatlerce de beni bekleyerek bu iman ve dua varken Allah’ın izniyle bu emanet yerde kalmaz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.