SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: Bunu söyleyen haindir

Davutoğlu, IŞİD'in Türkiye'den destek aldığını söyleyenler 'haindir' dedi.  

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2014 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: Bunu söyleyen haindir
Davutoğlu, IŞİD'in Türkiye'den destek aldığını söyleyenler 'haindir' dedi.

 

NTV'de Oğuz Haksever'in programına konuk olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'taki durumla ilgili önemli açıklamalar yapıyor.

Davutoğlu'nun açıklamaları:

IŞİD gibi bir yapı, radikal ve terörize bir yapı gibi görünebilir, ancak o grubun içindeki kitleler var. Sünni Araplar vardır, ciddi seviyede Türkmenler de vardır. Eğer Irak'ta Sünni Araplar dışlanmamış olsaydı, bugün Musul, Enbar gibi vilayetlerde öfkelenme olmazdı. Tıpkı Suriye'deki gibi yüzde 12'lik bir kesimin ülkeyi yönetimi böyle olmasaydı bunlar yaşanmazdı. Orada devlet geleneği yok. Bakın Türkiye, paralel yapıya karşı devlet geleneğiyle sorumluluğuyla mücadele edebiliyor.

Tarihten beri süregelen bir şey var, benim dedemin bir sözü vardı; 12 yıl savaşmış dedim 'en kötü devlet devletsizlikten daha iyidir' der. Devlet millet için var. Devletin kalktığı durumlarda kamu düzeni ortadan kalkıyor. Bunun sorumlusu da devleti idare edenlerden kaynaklanıyor. Irak'ta devletle vatandaş arasında ayriyet var. IŞİD ona karşı öfkeyle büyüyen bir tehdir.
IRAK'TA NELER OLUYOR?
''IŞİD bu gücü nereden alıyor?'' diye bir soru vardı. IŞİD öfkeyle besleniyr. İki şey söylendi birincisi yabancı savaşçılar.Bir de silahlar dışarıdan geliyor. IŞİD'in yapılanmasında merkezi hükümetten kopmuş kişilerden geliyor. Orada bir öfke birikmesi olmuşsa bu bir çekim alanı oluşturuyor. İkincisi de silah olayı. Ya Suriye rejiminden alıyor, ya da Irak ordusunun bıraktığı silahları aldılar. Öfkeden bir araya gelmiş bir insan topluluğu var, diğer tarafta terk edilmiş silahlar var.
BUNU SÖYLEYENLER HAİNDİR
Sonra bir anda Peşmerge karşısında da etkisini artıran bir IŞİD ortaya çıktı. Olayların gelişini doğru okumak lazım. IŞİD Türkiye'den destek alıyor diyenler ya kördürler, ya da vicdansızdırlar. Türkiye'de bunu söyleyenler ise haindir. Hain.

Peşmergeye karşı savaşanların silahları kimin şimdi? Scud füzeleri kimin elinden geçti bu gruplara. Rejimden geçti. Bazen isteyerek verdiler ki ÖSO'ya karşı çıksın.

Bir ana muhalefet partisi lideri ya da bir cumhurbaşkanı adayı ülkesini bu pozisyonda nasıl görür. Bu bir akıl tutulmasıdır.
''REHİNELERİ RİSKE ATIYORLAR''
Biz o rehinelerin tek bir saç telini bile düşünüyoruz. Durum böyleyken sırf beni ve başbakanımızı yıpratabilmek için rehinelerimizi tehlikeye atacak söylemlerde bulunuyorlar. Rehinelerin güvenliğini riske atacak bir tartışma tetikleniyor. Öyle bir oyun oynanıyor ki burada. Bu Kılıçdaroğlu'nun aklı değil arkada başla bir akıl var. Onlar diyor ki; ''Ne yaparsanız yapın bu hükümet kaybetsin, rehinelere ne olursa olsun kaybetsin. Onlar önemli değil''
''BAŞKONSOLUSUMUZU ALNINDAN ÖPEREK BEN GÖNDERDİM''
Kamuoyuna soruyorum, bu kadar kritik bir ortamda 49 canımız varken, ben o başkonsolosu alnından öperek gönderdim. Hiçbir yetkili benim kadar onların kaderiyle hemhal olmamıştır. Fedakarca hareket eden hangi müsteşar yardımcımız. Her an biz onlarla beraberiz. Benimle çalışanlar benim onların durumlarıyla nasıl ilgilendiğimi bilirler.

Bir gece yarısı rehine yakınlarının evine gittim onlarla ilgiledim. Bunu en iyi kaçırılan pilotların hanımlarına sorsunlar. Zor zamanları birlikte yaşadık. Gen sorundan kesinlikle çekilmiyorum çıkar hesabı veririz. Ancak ya rehinelere bir şey olursa. Bunun hesabını nasıl verecekler.

Ben rehinelerin kaçırılmasının arkasında Kılıçdaroğlu desem ne hisseder? Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi manidar olayları onlara bağlasam nasıl hisseder?

IŞİD'le işbirlik içindeler dedikleri sözleri bir kez daha düşünsünler.

Bre gafil. Hiç aklınız yok mu? Biz operasyon planlaması yaparken bir rehinemiz zarar görse. Bizim buradan alacağımız muhtemel zararla, diğer taraftan alacağımız muhtemel yararlı gelişmeyi düşünün.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.