SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: 'Çanakkale ruhu provokasyonların üstesinden gelecektir'

Başbakan Davutoğlu, "Çanakkale, İstanbul'u savunmak için bütün milletin omuz omuza verdiği, Çanakkale birliği ruhudur. Ve bu ruh eminin diğer bir

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2016 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: 'Çanakkale ruhu provokasyonların üstesinden gelecektir'
Başbakan Davutoğlu, "Çanakkale, İstanbul'u savunmak için bütün milletin omuz omuza verdiği, Çanakkale birliği ruhudur. Ve bu ruh eminin diğer birçok provokasyonun da üstesinden gelecektir" dedi.
 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Silopi'de Cuma namazı sonrası, kaymakamlıkta aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulundu. "Sınırlarımızın ötesinde yaşanan kardeş kavgası, Suriye'de, Irak'ta, kesinlikle ülkemize getirilmeyecek" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet, bir ateş çemberinin ortasındayız. Evet, yüreğimize her şehit haberiyle, bugün de aldığımız şehit haberleriyle ateş düşüyor ama yüreğimizde yanan bu ateşten daha büyüğü bir muhabbet ışığı. Bu ateşi söndürecek olan yegane şey, bu ateşe su dökecek olan yegane unsur muhabbet ve sevgi unsurudur. Muhabbetin olduğu yerde gönül ateşi olmaz, muhabbetin kardeşliğin olduğu yerde fitneye, ayrılığa, fesata yer kalmaz. Onun için biz terörün bu saldırıları karşısında kararlı bir şekilde mücadele ederken bir taraftan, diğer taraftan da bütün vatandaşlarımız arasına sevgi tohumları, muhabbet tohumları ekmeye gayret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde, birtakım provokasyonlarla karşı karşıya kalabiliriz" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:"Mart ayı kritik ay gibi gelir ama bizim için mart ayında en sembolik gün 18 Mart günüdür. Yani Çanakkale, İstanbul'u savunmak için bütün milletin omuz omuza verdiği, Çanakkale birliği ruhudur. Ve bu ruh eminin diğer birçok provokasyonun da üstesinden gelecektir." ifadelerini kullandı.



"SİLOPİ RİSK ALTINDAYSA, BEN RAHAT UYUYAMAM"


Başbakan Davutoğlu, "Biz burada hiçbir şeyden çekinmeyiz. Ülkemizin hiçbir toprak parçasına güvenlik tedirginliği içinde gitmeyiz. Ailemizle buradayız, kardeşlerimizle buradayız, vatandaşlarımızla buradayız. Eğer Silopi tehlikede ve risk altındaysa ben Ankara'da rahat uyumam, ailem rahat uyumaz. Eğer Silopi'de huzur olmayacaksa, bize Türkiye'nin hiçbir yerinde, dünyanın hiçbir yanında huzur olmaz. Cizre'de olmayacaksa olmaz, Sur'da olmayacaksa olmaz. Bu herkesçe böyle bilinsin" dedi. Silopi'de bugün başlattıkları çalışmaların aynıyla Cizre ve Sur'da da gerçekleştirileceğini, tek bir vatandaşın bile sahipsiz bırakılmayacağına vurgu yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Onlar tahrip etmeye gelebilirler, biz inşa etmeye geliyoruz. Onlar gönülleri yıkmaya geliyorlar, biz gönülleri birleştirmeye geliyoruz. Onlar dışarıdan aldıkları talimatlarla bu ülkeyi ateş çemberinin içine sokmaya çalışıyorlar, biz gönlümüzden, tarihimizden ve milletimizden aldığımız talimatla bu ülkeyi ihya ederek, ebedi kardeşliğimizi her an yaşatmak üzere gayret etmeye geliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.