SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: 'Demirtaş burada konuştuğunda cici çocuk'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin İstanbul dahil çeşitli illerde vatandaşları tehdit ettiğini savunarak, "İstanbul da dahil bazı mahallelerde gidip or

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: 'Demirtaş burada konuştuğunda cici çocuk'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin İstanbul dahil çeşitli illerde vatandaşları tehdit ettiğini savunarak, "İstanbul da dahil bazı mahallelerde gidip orada buradaki vatandaşlarımıza ‘bak senin şu ilde akraban var. Bizim doğrultumuzda davranmazsanız sizin akrabalarınızın cezalandırırız’ diye tehdit ediyorlar. Buradan uyarıyorum bu tehditlere devam edilmesi halinde her türlü tedbiri alır seçim güvenliğini sağlarız" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da düzenlediği seçim turlarında Gaziosmanpaşa Meydanı’nda halka seslendi.
Gaziosmanpaşa meydanını dolduran kalabalığı selamlayan Davutoğlu, “Burayı bir ilçe mitingi olarak planladık. Ama Gaziosmanpaşa, muhalefet partilerinin büyük şehirlerde yaptığı mitinglerden daha coşkulu şekilde bizi karşıladı. Size selamlar getirdim. Size Hakkari’den, Diyarbakır’dan, Rize’den, Kayseri’den, Van’dan selam getirdim. Gazi Osman Paşa’nın emanetine sahip çıkacak mıyız?” diye konuştu.
“ÖNCE TARİH DERSİNDEN BAŞLAYALIM, TARİH BİLMİYORLAR”
Muhalefetin tarih bilmediğini söyleyen Davutoğlu, “Önce tarih dersinden başlayalım tarih bilmiyorlar. Selahattin Eyyubi’nin ordusunda bütün Kürtler, Türkler omuz omuzaydı. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta omuz omuzaydı. Türkleri, Kürtleri birbirinden ayırabilirler m? Eti tırnaktan koparabilirler mi? Secdeleri aynı, kıbleleri aynı olanları ayırıp bölebilirler mi? CHP ezan bu semalarda dindirmişti ya, bunlar da haşa ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu’ diye soruyor. Onlara Allahü Teala’nın 99 ismini öğretmeye hazır mısınız? Daha Kudüs’ün ne anlama gelmediğini bilmeyen ne Türkleri ne Kürtleri temsil edemez demeye hazır mısınız” şeklinde konuştu.
“HDP KENDİNE TABİİ OLAN KÜRTLERİ SEVER, DİĞER KÜRTLER KATLEDİLSE SESSİZ KALIR”
HDP’nin Kobani kışkırtmasıyla 6-7 Ekim olaylarını başlattığını söyleyen Davutoğlu, “Halbuki Kobani’den gelen binlerce kişiyi Türkiye kabul etti. Biz hiçbir zaman ayrım yapmadık. Ama bu HDP var ya sadece kendine tabii olan Kürtleri sever. Diğer Kürtler katledilse de, yok edilse de sessiz kalır Halep’te olduğu gibi” ifadelerini kullandı.
“GİDİN O BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYIN DEDİK”
Konuşmasında MİT tırlarının durdurulması ardından yaşanan tartışmalara da değinen Davutoğlu, “Bayırbucak Türkmenleri yardıma ihtiyaç duyduklarında doğru talimatı verdik. ‘Gidin o bayır bucak Türkmenlerin yalnız bırakmayın dedik’ ve yardım ettik. Birileri bu devletin bütün mahremiyetini yok ederek casusluk faaliyeti ile Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Biz soydaşımızı dindaşımızı, yalnız bırakır mıyız? Bunlar yaptıkları açık bir casusluk faaliyetidir” dedi.
“DEDELERİNİZE ‘SOYKIRIM YAPTI’ DİYEN BU ADAMA OY VERİR MİSİNİZ?”
Başbakan Davutoğlu, HDP’yi de eleştirerek şunları söyledi;
“Demirtaş ‘Kudüs Yahudi mekanı’ dedi. Diyanet İşleri Başkanı Kudüs’te hutbe okurken hem İsrail hem İşbirlikçileri, hem de buradaki CHP, HDP Diyanet İşleri Başkanımıza saldırdılar. Bu adamların maskesini indirmek lazım. Papa dedi ki ‘Türkler ve Kürtler soykırım yaptı’ Bir anda HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Ermenilerle toplandı. Döndü dedi ki ‘soykırım yapmıştır. Kürtler adına özür dilerim’ Şimdi Kürt vatandaşlarım vicdanınıza dönün bakın. Sizin dedelerinize soykırım yaptı diyen bu adama oy verir misiniz. Bununla işbirliği yapan CHP’ye ya da MHP’ye oy verir misiniz. Bunlar hiçbir yerden milletten destek alamayacaklar” Selahattin Demirtaş için “cici çocuk” benzetmesi yapan Davutoğlu, “Demirtaş buralarda konuştuğunda cici çocuk. Gören zanneder ki üniversiteden kulüpten yeni çıkmış. Şırnak’ta muhalif partili iki kişi katledilirken nerede çıt yok. Yasin Börü işkence ile 4. kattan atıldığında bu adamlar nerede. Tweet başında tahrik yapıyorlar ‘ayaklanın’ diye. Bunların barış maskesine inanır mısınız? Arkalarına da 200 tane aydın. Hepsi HDP’ye destek beyanındalar. Bu aydınları AK Parti’ye saldırılırken seslerini duydunuz mu. Siirt’te üç genç kızımızı darp ettiler. Failleri yakaladık adalete teslim ettik. O genç kızlarımıza bir selam gönderelim mi. Sonra telefonda konuştum onlara mesaj ilettim. Cevap şu ‘ne yaparlarsa yapsınlar biz 7 Haziran’a kadar meydandayız” diye konuştu.
“DEMİRTAŞ’I MAKYAJLIYORLAR ‘CİCİ ÇOCUK’ DİYE, ARKASINDA TERÖR ÇIKIYOR”
Davutoğlu konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek, “Onu da ‘Gandi’ diye makyajlamak istediler ardından ‘çarkçı Kemal’ çıktı. Demirtaş’ı şimdi makyajlıyorlar ‘cici çocuk’ diye onun da arkasında terör çıkıyor, şiddet çıkıyor” ifadelerini kullandı.
“HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIR, SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SAĞLARIZ”
HDP’nin oy verecek vatandaşları tehdit ettiğini savunan Davutoğlu, şunları söyledi;
“İstanbul da dahil bazı mahallelerde gidip orada buradaki vatandaşlarımıza ‘bak senin şu ilde akraban var. Bizim doğrultumuzda davranmazsanız sizin akrabalarınızın cezalandırırız’ diye tehdit yapıyorlar. Buradan uyarıyorum bu tehditlere devam edilmesi halinde her türlü tedbiri alır seçim güvenliğini sağlarız. Bu tehditlere boyun eğmeyiz. Bir tek vatandaşım dahi çekinmesin korkmasın. 90’ların Türkiyesi yok”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.