SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu, gözyaşlarının nedenini açıkladı

İsrail’in bombardımanı altındaki Gazze’ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hastanede ziyaret ettiği yaralıları görünce gözyaş

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2012 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2012 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu, gözyaşlarının nedenini açıkladı
İsrail’in bombardımanı altındaki Gazze’ye giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hastanede ziyaret ettiği yaralıları görünce gözyaşlarını tutamadı. O anları anlatan Davutoğlu, “Çok ızdırap verici, hüzünlendirici bir tabloydu. Ölen kızın, kendi kızınız olduğunuzu düşünüyorsunuz” dedi.

İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’yi ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, duygusal anlar yaşadı.

Hamas liderlerinden İsmail Haniye ile birlikte Şifa Hastanesi’ne giden Bakan Davutoğlu, saldırılarda hayatını kaybedenleri görünce gözyaşlarını tutamadı.

Pakistan’a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze’de yaşadıklarını anlattı.

Davutoğlu, şunları söyledi:

“Biz Gazze’deyken bile İsrail’in saldırıları devam etti. Saldırıların sürmesi İsrail'in pervasızlığının bir göstergesidir. Daha sonra düzenlenen saldırıda 2 gazeteci hayatını kaybetti, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu saldırılar İsrail’in ne kadar duyarsız olduğunun, ayrım gözetmediğinin, hassasiyet duymadığının göstergesidir. MİT Müsteşarı Hakan Fidan Kahire’de kalmıştı. Kendisiyle sürekli temas halindeydik. Hamas da deklare etmişti, ancak İsrail’den teyit gelmedi. İsrail, iyi niyetten yoksun olduğunu bir kez daha gösterdi. Ateşkes konusunda gösterdiği çabaları nedeniyle Mısır’ı tebrik ediyorum. Türkiye, Katar ve diğer ülkelerin desteğiyle görüşmeler yürütüldü. Umarım İsrail uluslararası toplum, bölge ülkeleri ve Gazze halkını çağrılarına olumlu ses verir ve bir an önce ateşkes sağlanır. İyi niyetli çabaların sürdürülmesi gerekir.







O anda fotoğraf çekildiğini hissedilecek bir ortam yoktu. Eşimle Şifa Hastanesi’ne gittik, eşimin doktor olması nedeniyle hastaneye gelen üç cenazeyi görme durumuz oldu. Çok ızdırap verici, hüzünlendirici bir tabloydu. 15-16 yaşındaki bir kız, 75 yaşındaki biri ve kanı halen akan bir Filistinliye aitti. Hanım kızımızın babası içeri alındığında duygusal bir an yaşandı. ‘Buraya gelen Türk Dışişleri Bakanı sizi teskin etmek istiyor’ denilince bize sarıldılar. Babanın hissettiklerini anlayabiliyorsunuz, iç içe geçtiğinizi hissediyorsunuz. Kendi kızınız olduğunuzu düşünüyorsunuz. Bakan olduğunuzu, müzakere yürüttüğünüzü unutuyorsunuz.

Keşke o aileyi daha fazla teselli edebilseydim. Şimdi onlar terörist mi? O 15-16 yaşındaki kız, İsrail’e ne yaptı. Her şeyden önce bizim insani tepkimizi ortaya koymamız lazım. Adalet ve vicdana dayanmayan diplomasi kalıcı olamaz. Gayet insaniydi. Basında fotoğraflar yer alınca gördüm. O baba ‘kızım, kızım’ diyerek kızının cesedine sarıldı, insanlar ayıramadı. ‘Türk Dışişleri Bakanı geldi’ denilince bana sarıldı. O anda kelimelerden daha çok ızdırabı hissedersiniz. Allah kimseyi bu acıları yaşatmasın.

Biz bu filmi daha önce de görmüştük. 2008’deki saldırılarının tecrübelerinden de biliyorum. Bu tür anlaşmalarda gecikmeler olabiliyor. Mısır’ın etkin girişimi ile belli bir noktaya gelinmişti. Gece yarısı İsrail ‘hayır’ demedi ama teyit de etmedi. Ancak en azından taraflar arasında önemli ölçüde uzlaşma sağlanmış bir metin var ortada. Bu bizi ümitlendiriyor. Hala saldırıların devam etmesi, İsrail’in çok taktik adımlar attığını gösteriyor. Bu durum kabul edilemez.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.