SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu, Mestan için devrede!

Rus krizi jetinde Türkiye'yi destekleyerek partinin onursal başkanı tarafından ihraç edilen Lütfi Mestan, Türk elçiliğine sığındı. Başbakan D

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2015 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2015 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu, Mestan için devrede!
Rus krizi jetinde Türkiye'yi destekleyerek partinin onursal başkanı tarafından ihraç edilen Lütfi Mestan, Türk elçiliğine sığındı. Başbakan Davutoğlu da meslektaşını arayarak devreye girdi.
 

 

Suriye sınırında hava sahamızı ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağı Türkiye ile Rusya arasında ilişkileri zora sokmuştu. Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nde Genel Başkan Lütfi Mestan'ın Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye'ye destek veren bildiriyi okuması partinin onursal başkanı Ahmet Doğan'ı kızdırdı. Doğan, yetkisi olmamasına rağmen merkez yönetim kurulunu toplayarak Mestan'ı başkanlıktan uzaklaştırıldı.

 
TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SIĞINDI
Partiden de ihraç edilen ve devlet korumaları alınan Mestan, Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'ne sığındı. Çocuklarıyla Türk elçiliğine gelen Mestan'ın, 2008'de kuşkulu bir intiharla ölen HÖH liderinin özel kalem müdürü Ahmet Emin gibi öldürülmekten korktuğu iddia edildi. 24 Chasa gazetesine konuşan Mestan, “Türk elçiliğinde kısa bir süre kaldım. Kritik bir durumda her bir Bulgar siyasetçisi kendi güvenliğini sağlama hakkına sahip. Güvenliğimi sağlamak için bir kaç saate ihtiyacım vardı" dedi.

 
DAVUTOĞLU DEVREDE
HÖH'teki krize Başbakan Ahmet Davutoğlu da dahil oldu. Davutoğlu Bulgar mevkidaşı Boyko Borisov'u arayarak Mestan'dan yana olmasını rica etti. Borisov taraf tutmayacağını belirtirken, Mestan'ın ihracı sonrası HÖH Milletvekilleri Hüseyin Hafızov, Şabanali Ahmet ve Aydoğan Ali Mestan ile dayanışma içerisinde HÖH Meclis Grubu'ndan ayrılacaklarını ilan etti. Bulgar parlamentosunda üçüncü siyasi güç konumunda bulunan HÖH, son istifalarla 240 sandalyeli parlamentodaki milletvekili sayısı 36'dan 32'ye indi. Mestan'ın yeni parti kuracağı söyleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.