SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu neden aday olmayacak?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen AK

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu neden aday olmayacak?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yapıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, 28 Ağustos 2014'te kutsal bir görev devraldığını belirten Davutoğlu, "Aziz milletimin hizmetinde olmak benim için gurur vesilesi olmuştur." dedi.
"Canla başla çalıştım, milletim şahittir"

AK Parti Genel Başkanlığı döneminde parti içinde tek bir istifa yaşanmadığına dikkati çeken Davutoğlu, "En önemli hedefim partimin birliğini korumaktı. Canla başla çalıştım, milletim şahittir." diye konuştu. 7 Haziran-1 Kasım arasında Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini hatırlatan Davutoğlu, ülkeyi hiçbir zaman hükümetsiz bırakmadıklarını, 1 Kasım'da gurur duyulacak bir netice ortaya çıktığını kaydetti.



"Kimsenin spekülasyonlara girmemesi uyarısında bulunuyorum"

Hükümetin son ana kadar vazife başında olacağını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Özellikle dün akşamdan itibaren ve bugün aldığımız karar çerçevesinde kimsenin ekonomimizin verileriyle oynayacak spekülasyonlara gitmemesi uyarısında bulunuyorum. Bugünlerde aldığımız kararlar ne olursa olsun son ana kadar vazife başında olan bir hükümetimiz vardır ve hiç kimse ekonominin iç dengeleriyle oynamaya da kalkmasın."



'Kongrede aday olmayı düşünmüyorum'

Davutoğlu, "22 Mayıs 2016 Pazar günü olağanüstü kongremizi yapacağımızı ilan ediyorum. Görevi hakkıyla yaptım. Önümüzdeki kongrede aday olmayı düşünmüyorum" dedi.


“Bu dönemde önmeli zirveler gerçekleştirdik, G20, İslam İş Biriliği zirveleri. Her cephede üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. Taşıdığım ağır sorumluluğun hakkını vermek istedik. Güçlü cumhurbaşkanı, güçlü başbakan düsturuydu, emanetçi başbakan istemiyorum dedi. Emaneti üstlendim, gece gündüz çalıştım. Temel ilkelerim başında partimizin güçlenmesi vardı. Hiçbir atamada şahsi müdahalem olmadı. Teşkilat başkanlarımızın yetkileri 12 yıl içinde nasılsa öyle olmuştur. Ben partimizin geleneklerimin yaşatılmasını sadık kaldım.


Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir, yaptığımız istişareyle 22 Mayıs 2016 günü tüzüğün 70. Maddesi gereğince olağanüstü kongreye gitme kararı aldım. Haklı olarak zihninizde, “Seçimleri 1 Kasımda kaybeden muhalefet liderleri koltuğunu muhafaza ederken neden siz 24 milyon seçmenin oyunu almışken aday olmamayı düşünüyorsunuz?” sorusu vardır. Bizim dönemimiz bir başarı dönemidir, hissettiğim bir başarısızlık ya da pişmanlık söz konusu değildir. Hayat insana çok şey öğretiyor, benim prensiplerim var. Doktora yaparken profesör olmayı hedefledim ama hak etmediğim bir şeyi istemedim, görevli onurlu büyük görevler yaptım ve hiç birini ben talep etmedim, lobi yapmadım. Bugün de böyle bir talebim olmadı. Genel kongrelerimizin her ikisinde de mutabakatla genel başkan seçildim.

Son MKYK’da yaşananlar ve önergenin takip eden süreci refik olma özelliğiyle bağdaştıramadım. Refiklerimin de benim de muhasebe yapmamız gerekiyordu. Cumhurbaşkanımız dahil sorumluluk hissettiğim dostlarımızla yaptığım görüşmeye göre refik değişmesindense genel başkan yenilenmesi daha doğru olacaktı. Ak partinin kaderi artık Türkiye’nin kaderidir.

KİMSE FİTNE ÇIKARMASIN

Cumhurbaşkanımızla çeyrek asırda omuz omuza oldum ve bu dostluğu her şeyden öne aldım. İlk görev aldığım olağanüstü kongrede veda değil vefa kongresi demiştim. Cumhurbaşkanımızla vefa devam edecek, aleyhte tek söz kimse duymadı duymayacak. Dava arkadaşım olarak onun onuru benim onurumdur, kimse fitne kapısı açmaya niyetlenmesin.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.