SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: 'Sisi için İsrail Mısır'dan önemli!'

T24'e konuşan Başbakan Davutoğlu, Batı'nın Suriye ve Mısır’da yaşananlara karşı tutumunu eleştirerek;"Mısır'da İslam söylemi kullanan b

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2015 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: 'Sisi için İsrail Mısır'dan önemli!'
T24'e konuşan Başbakan Davutoğlu, Batı'nın Suriye ve Mısır’da yaşananlara karşı tutumunu eleştirerek;"Mısır'da İslam söylemi kullanan bir rejim bu kadar idam kararı veriyor olsaydı, şu ana kadar kaç ambargoya muhatap olurdu?" dedi.

Dünyada müslümanların acılarına son derece duyarsız bir psikolojinin hâkim olduğunu kaydeden Davutoğlu: "Neden IŞİD diye bir vaka İslam'la özdeşleştiriliyor da öldürülen 300 bin Suriyeli İslam'la özdeşleştirilmiyor. 'Bu Müslümanlar niye öldürülüyor' diye neden sorulmuyor. Veya Mısır'da ya da başka bir yerde olsa acaba İslam söylemi kullanan bir rejim bu kadar idam kararı veriyor olsaydı acaba şu ana kadar kaç ambargoya muhatap olurdu? Peki, Sisi’nin yaptığında ne fark var? Sisi, Gazze'deki tünelleri kapatıyor çünkü, Gazze ablukasına yardım ediyor, çünkü Sisi için İsrail'in güvenliği, Mısır'daki insanın onurundan daha önemli. Gazze'ye giden o hayat yolunu kapatmak ne demek, Gazze ablukasına katkıda bulunmak ne demek? Türkiye için böyle bir şey düşünülebilir mi? En karşı olan bile bunu yapmaz, bu farklı bir kültür ama bunu yaptığı için Sisi ödüllendiriliyor ve sessiz kalınıyor."dedi.

 

Suriye rejimine karşı bugüne kadar Müslümanları katlettiği için sessiz kalındığını belirten Davutoğlu “Başka bir yönetim olsaydı ve bu kadar katliam yapsaydı herhalde bir şekilde şu anda yerinde oturamazdı. Bunlar acı şeyler ama bilmemiz gereken şeyler. Bizim acımız bizimdir ve emin olun bizim acımıza ağlayacak çok fazla insan bulamayabiliyoruz. O zaman siyasi rekabet yapalım, karşılıklı gerekiyorsa ağır eleştirileri yapalım ama bilelim ki bu ülkelerde yaşayan insanların kaderi ortak. Yarın başımıza bir iş geldiğinde sadece ve sadece birbirimize bakacağız" dedi.

 

"Tahrir meydanına darbeciler çıktı, Türkiye'de gezi hareketi başlatıldı."

Davutoğlu “Arapları hareketlendiren şey, Türkiye'deki başarı hikâyesi, Arap dünyasında demokrasinin başarısızlığının üzerinden yürütülen politikaların sebeplerinden biri de Türkiye'yi kıskaca almak, zayıflatmak, Türkiye'deki başarının bir örnek teşkil etmesini unutturmak. Tam da 2012'de Ortadoğu'da demokrasi yaygınlaşırken ve Türkiye örneği zikredilirken, Mısır'da Tahrir Meydanına bu sefer darbe yanlıları çıktı, Türkiye'de de Gezi hareketleri başlatıldı" diye konuştu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.