SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: 'Türkiye Haleplilerin arkasındadır'

Başbakan Davutoğlu, "Rus uçaklarının bombaları altında Rabbine ve tarihine sığınarak bekleyen Halepliler hiç mahzun olmasınlar. Türkiye bir bü

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: 'Türkiye Haleplilerin arkasındadır'
Başbakan Davutoğlu, "Rus uçaklarının bombaları altında Rabbine ve tarihine sığınarak bekleyen Halepliler hiç mahzun olmasınlar. Türkiye bir bütün olarak arkalarındadır" dedi.
 

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Suriye halkının yaşadığı acıları her zeminde dile getirerek duyarlılığı artırmaya çalıştığını belirterek, "Gözler kör olmuşsa gönülleri açmaya çalışıyoruz. Gönüller, yürekler daralmışsa onlar adına biz yüreklerimizi genişletmeye çalışıyoruz" dedi. "Maalesef yanı başımızda yaşanan acılar gün geçtikçe büyüyor" ifadesini kullanan Davutoğlu, insanların can vermeye, şehirlerin yıkılmaya, kitlelerin evlerinden olmaya devam ettiğini söyledi.




"GAZİ, KAHRAMAN, ŞANLI HALEP"

Esad rejimi ve Rusya'nın mazlum ve masum insanların ocağını başlarına yıkmak için her gün bombalar yağdırdığını belirten Davutoğlu, "Düşünün, bir halk, Halep; İran, Rusya, Suriye güçlerinin yoğun baskısı altında hala direnişini sürdürüyor. İkinci dünya savaşından bu yana insanlık bu kadar zulüm ve acıya şahit olmadı. Son gülerde Halep ağır saldırılara maruz kalırken biz Halep'in acısını yüreğimizde hissediyoruz. Orada bugün Rus uçaklarının bombaları altında Rabbine ve tarihine sığınarak bekleyen Halepliler hiç mahzun olmasınlar. Türkiye bir bütün olarak arkalarındadır. Nasıl onlar Kahramanmaraş'ın yanındaydılar, Gaziantep direnişine destek verdiler, Şanlıurfa'nın şanlı yürüyüşüne dualarıyla, yürekleriyle katıldılar, bizim için de artık Halep bütün bu ünvanlarla anılacaktır. Gazi, kahraman, şanlı Haleptir. TBMM'den şanlı, kahraman, gazi Halep'e buradan selam ediyoruz. Gün gelecek bu zulüm bitecek." ifadelerini kullandı.




AFGANİSTAN'I HATIRLATTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de bir insanlık suçu işlendiğini ifade etti. “Suriye’yi kan gölüne çeviren zalimler, bu yaptıklarının hesabını mutlaka verecekler” diyen Davutoğlu, Rusya’ya Afganistan’ı hatırlatarak, "Soğuk savaş döneminde Afganistan’a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan’ı terk ettiğini kimse unutmasın. Bugün Suriye’ye girenler de zelil bir şekilde terk edecek. Mazlum Suriyelilerin ahı herkesin yakasına yapışacaktır” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.