SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu'ndan sert çıkış!

AK Partinin Grup Toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Suriye’de masum insanları bombalayan Rusya’yı ve Demirtaş'ın Rusya programını ele

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu'ndan sert çıkış!
AK Partinin Grup Toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Suriye’de masum insanları bombalayan Rusya’yı ve Demirtaş'ın Rusya programını eleştirdi.
 

 

AK Partinin Grup Toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Suriye’de masum insanları bombalayan Rusya’yı sert sözlerle eleştirdi. Rusya’ya seslenen Davutoğlu, Suriye’deki mevcudiyetlerinin sebebini sorarak, “Suriye toprakları Rusya’nın emperyalist planlarının parçası değildir, olmayacaktır” diye konuştu. Davutoğlu coğrafyanın sıkıntılı günlerden geçtiğine dikkat çekerken "Yalanlar ve iftiralarla ülkesini karalamaya çalışanlar var. Teröre destek verenlerin iftiraları da bitmek bilmiyor" dedi.

"DEMİRTAŞ NEDEN RUSYA'YA ŞİMDİ GİDİYOR?"
Bu mücadele sürerken, terör destekçisi bu partinin eş başkanlarının dillerinde. Bunlar yarın Moskova'ya gidecekler. Türkiye özgür bir ülke herkes istediği yere gidebilir. Ama niye 2 ay, 1 sene önce gitmediler? Neden kriz yaşadığımız bir ülkeye bu zamanda gidiyorlar? Bunlar milletle beraber hareket etmektense Türkiye'yle kimin derdi varsa onlarla işbirliği yapmayı ahlak edinmişler. Bir grup başkanvekili de hendekleri savunuyor. Seçmenden aldığı oya ihanet eden bir yapı var. Bu parti için oy veren kardeşlerime sesleniyorum; siz Sarıkamış'ta saf saf şahadete yürüyenlerin torunlarısınız. Lütfen bir muhasebe yapınız ve bu millitin kaderini olumsuz etkileyecek yapıların çabalarını görün. Bunların derdi birliği, beraberliğiyle. Onlara en büyük cezayı güneydoğuda Kürt kardeşlerimiz verecek. Kardeşlik bu topraklarda ebediyen var olacak.

 
YÜKSEKDAĞ'A SERT TEPKİ
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Osmanlı döneminden kalma tarihi Kurşunlu Camisinin "havadan bombalandığı" iddiasına sert tepki gösterdi. "Mehmetçik, adını Hazreti Peygamber'den alan bir ordunun neferleri camiye bomba gönderir mi? Mehmetçiğin birinci ve öncelikli vazifesi, Türkiye ve Türkiye dışında kutsal mekanlarımızı korumaktır" dedi.

 
GÜNEYDOĞU’DAKİ TERÖR MAĞDURLARINA MÜJDE
Davutoğlu, Güneydoğu’daki terör mağdurlarına ise müjde vererek, “Güneydoğu için hazırladığımız destek paketini devreye sokuyoruz. Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Terör Mağdurlarına Destek Paketiyle esnafın vergi ve prim borçlarının ödeme gününü Mayıs ayına kadar uzattık. Esnafımız 3 aylık beyannamelerini Ağustos’a kadar ödeyebilecek” diye konuştu.

 

 
"FİLİSTİN İÇİN YANLIŞ OLAN BİZİM İÇİN DE YANLIŞTIR"
Başbakan, İsrail’le yapılan görüşmelerde mesafe alındığını ama Türkiye’nin şartları kabul edilmeden asla anlaşma olmayacağını da ekledi. Davutoğlu, Türkiye’nin 3 şartı olduğunu, bunlardan ilki olan özrün dilendiğini hatırlatan Başbakan, “Türkiye, ikinci tazminat şartı ve Gazze üzerindeki abluka ve ambargonun kalkması için bekliyor” dedi. “Özgür Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin halkına desteğimiz devam edecek” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Filistin için yanlış olan bizim için de yanlıştır. Filistin’i üzecek hiçbir adım atmayız” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.