SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu'ndan Suriye'ye ateşkes çağrısı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye'de çatışan tüm taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye'de çatışan tüm taraflara ateşkes çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bakanlıkları arasında işbirliğini öngören protokolü imzaladı.

İmza töreninin ardından konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Suriye’deki çatışan tüm taraflara Kurban Bayramı süresince, mümkünse daha uzun süre ateşkes çağrısında bulunuyoruz. Burada özellikle halkına karşı uçaklarla bomba yağdıran Suriye rejiminin derhal ve koşulsuz bir şekilde bu saldırıları durdurması önem taşıyor. Ümit ederiz Suriye uluslararası toplumun bu çağrısına kulak verir.

Kurban bayramında Suriyeli kadınlar, çocuklar barış içinde bir bayram geçirirler. Bayram süresince gıda ve ilaç yardımını artıracağız" dedi.

Davutoğlu, Irak'ta bekletilen Türk hacı adaylarıyla ilgili olarak hac seyahat şirketlerinin profesyonelce çalışması ve vatandaşları işlemler tamamlanmadan yola çıkarmaması gerektiğini belirterek, "Vizesiz oldukları için Türkiye'ye geri dönüşleri prosedürel bir gereklilik haline geldi. Yine de biz mümkün olduğu kadar bu vatandaşlarımızın kutsal yolculuklarının devamını sağlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.