SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu'ndan Suriye'ye kara harekatı açıklaması

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2014 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2014 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu'ndan Suriye'ye kara harekatı açıklaması
davutoğluİran asıllı İngiliz gazeteci Christiane Amanpour Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı röportaj yaptı. Davutoğlu ile İstanbul’da bir araya gelen Amanpour, röportajda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden IŞİD, Kobani ve konularını konuştu.

CNN'in İran asıllı gazetecisi Christiane Amanpour, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşme kapsamında geçtiğimiz günlerde İstanbul'a gelmişti. Amanpour, röportaj sırasında çektiği fotoğrafları sosyal medya Twitter üzerinden yayınlayarak röportajda konuşulan konularla ilgili sık sık tweet attı. Christiane Amanpour'un resmi twitter hesabından "Türkiye Başbakanı Kobani'ye insani yollarla yardım etmeye çalıştıklarını fakat Esad'ın bu yardımları durdurduğunu ve IŞİD'in daha fazla şehir ele geçireceğini söyledi" tweetini attı. Röportajın bir kısmını Sultanahmet Camii bahçesinde gerçekleştiren Amanpour, bir diğer tweetinde ise; Başbakan Davutoğlu'nun kendisine, "Suriye'ye kara harekâtı sadece Amerikan stratejilerinin Esad sonrası dönemi kapsamasıyla mümkün olur" dediğini yazdı.

Birçok medeniyete başkentlik yapmış İstanbul'daki Ayasofya Müzesi'nde de çekim yapmayı ihmal etmeyen İngiliz gazeteci Christiane Amanpour, bugün paylaştığı tweetinde, Yeni Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın ilk yabancı röportajda, Başbakan'ın Suriye'deki uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge koalisyonuna gönüllü olarak katılacaklarını söylediğini yazdı. Birkaç saat önce paylaştığı son tweetinde ise "Türkiye ve Joe Biden yabancı savaşlar üzerinden tartıştı. Ben de bunu Başbakan'a sordum" diyerek Davutoğlu'nun "İki şey bekliyoruz: Adalet ve empati. Amerika Birleşik Devletleri'nin Meksika ile sınırı var ve aynı tarafta iki devletle de sınırı var. Tüm sınırları kontrol etmek kolay mı?" yazılı bir fotoğrafını da paylaştı.

Röportaj bu akşam ekranlara gelecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.