SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu:Rusya bizim dostumuzdur

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda düşürülen Rus uçağı ile ilgili Türkiye'nin tavrının doğru olduğunu vurguladı. "Bu ol

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu:Rusya bizim dostumuzdur
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda düşürülen Rus uçağı ile ilgili Türkiye'nin tavrının doğru olduğunu vurguladı. "Bu olayda Rusya Federasyonu ile ipleri germek, gerilim yaşamak gibi bir niyetimiz yoktur, olamaz da. Rusya bizim dostumuzdur" diye konuşan Davutoğlu, muhalefetin tavrını eleştirdi.
 

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bayır Bucak bölgesinde tek bir DAEŞ unsuru yoktur, tek bir terör unsuru yoktur. Kimse Bayır Bucak bölgesine yapılan saldırıları DAEŞ ile meşru gösteremez. DAEŞ'e saldırıyoruz diye Bayır Bucak'ın masum insanlarına saldırılmasına da göz yummayız" ifadelerini kullandı. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Seçimlerde Türkiye genelinde 317 milletvekili çıkardık. 7 coğrafi bölgede de AK Parti birinci oldu. Yüzde 95 oyla TBMM büyük bir temsil niteliğine ulaştı. Bu temsil niteli en fazla AK Parti grubunda gerçekleşti. AK Parti'nin Türkiye partisi olduğu gerçeği ispat edilmiş oldu. 81 vilayetimize, 78 milyon insanımıza teşekkür ediyorum. Milletimiz bütün meselelerin çözüm yerinin TBMM olduğunu ilan etmiştir.

Yeni dönemde 13 yıllık büyük başarılarımızın devamı için adımlarımızı kararlılıkla atacağız. Omuz omuza çalışacağız. Parlak bir geleceğe birlikte yürüyeceğiz.

"Kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz"

Hepimize düşen görev aşkla heyecanla milletimizin emanetine sahip çıkmaktır. Bu emaneti AK Parti ailesi olarak hep birlikte taşıdık taşımaya devam edeceğiz. Yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor. Önümüzdeki dört yılda bütün vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Sivil bir anayasayı gerçeğe dönüştüreceğiz. Huzurunuzda açıkça ilan ediyorum vatandaşlarımızın hukukunu korumak geliştirmek asli görevimiz olacak. Kimsenin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğiz. Vatandaşlarımız ve ülkemizin güvenliğini korurken hukuka bağlı bir hükümet olacağız. Kibir ve gurur nefsimizi rehin alamayacak. Denetime açık şeffaf bir hükümet olacağız.

İnsan onurunu inciten uygulamaların karşısında duracağız. Bu dava sen ben davası değil Türkiye davasıdır. Bütün dünyanın gözleri üzerimizdedir. Bütün insanlığın meselelerini mesele ediniyoruz. Hiç bir ülkenin hudutları çiğnenmesin istiyoruz. AK Parti evrensel bir harekettir.

"Tüm tedbiri almak hakkımız"

Dün sabah Hatay bölgesinde hava sahamızı ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak hava kuvvetlerimiz tarafından düşürülmüştür. Uluslararası angajman kuralları çerçevesinde ihlali sürdüren uçağa müdahale edilmiştir. Türkiye topraklarında ateş açılmıştır. Bu uçak hava sahası ihlali halinde düşürülmüştür. Angajman kurallarımız Rus makamlarına açıklanmış ve gerekli uyarılarda bulunmuştur. Pilotlarımıza Suriye'den gelen ne olursa olsun vurulması konusunda talimatlar verildiği önemle vurgulanmıştır. Bayırbucak tarafına saldırılar yoğunlaşması üzerine, bu husus bir kez daha vurgulanmış, her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiş, silahlı kuvvetler talimatlar tarafımca verilmiştir. Türk kara ve hava sahasının ihlali suretinde kararlılığımızı bir kez daha açıkça ifade ettik. Angajman kurallarımız tüm dünya tarafından bilinmektedir. Rusya tarafından da bilinmesine rağmen uyarılarımız dikkate alınmamıştır. Bu uçak tehdit olarak algılanmış, angajman kuralları uygulanmıştır. Bu ihlaller gerçekleşiyorsa, tüm tedbiri almak hakkımız, milletimize karşı görevimizdir.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.