SON DAKİKA
Hava Durumu

DBP'li Başkana 20 yıla kadar hapis istemi

Eski DBP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt hakkında 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı      

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
DBP'li Başkana 20 yıla kadar hapis istemi
Eski DBP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt hakkında 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı
 

 

 

Eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt hakkında 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.


Terör örgütü PKK'nın kuruluşu hakkında detaylı bilgiye yer verilen iddianamede, PKK'nın devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden cebren ayırmaya yönelik faaliyet gösteren silahlı terör örgütü olduğu bildirildi.


İddianamede, Zümrüt'ün açıklama ve röportajlarında Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ilçelerinde bölücü terör örgütü PKK tarafından sözde özerk bölge oluşturmak amacıyla çukur kazma, bomba tuzaklama ve güvenlik güçlerine yönelik silahlı ve roketli saldırıları sahiplendiği belirtildi.


İddianamede, Zümrüt'ün 2010'dan 2014'e kadar terör örgütü PKK/KCK propagandasına dönüştürülen 34 kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldığı, PKK'nın hiyerarşisine dahil olmak suretiyle sistematik şekilde aldığı talimatlar doğrultusunda siyasi faaliyet görüntüsü altında örgüt adına iş ve eylemlerde bulunduğu belirtildi.



İSTENEN CEZA

İddianamede, Zümrüt hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketine dahil katılma" ile "halkı kanunlara uymamaya tahrik" suçlarından 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.