SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş, aday olmayacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısına gönderdiği mektupta, 11 Şubat’ta yap

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Demirtaş, aday olmayacak
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısına gönderdiği mektupta, 11 Şubat’ta yapılacak HDP 3. Olağan Kongresi’nde eş genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. 
HDP tarafından, 11 Şubat’ta yapılacak 3. Olağan Kongresi’ne ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen toplantıya, Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, MYK üyeleri ve milletvekilleri katıldı. Kemalbey, toplantıda, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği mektubu okudu. Demirtaş, mektubunda, şahsi olarak HDP’nin başarısı için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi. 11 Şubat’ta gerçekleşecek olan olağan kongrede parti meclisi, merkez yürütme kurulu ve diğer yönetim organlarında güçlendirme amacıyla değişikliklere gidileceğini kaydeden Demirtaş, “Yeni siyasal mücadele dönemini daha güçlü karşılamak, demokratik siyasete demokrasi kültürünü kazandırmak, koltuk ve makam için değil halk adına siyaset yapma bilincini geliştirmek ve yeni arkadaşlarla, yeni bir heyecanla yola devam etmek için bu kongrede Eş Genel Başkanlığa aday olmayacağımın şimdiden bilinmesini istiyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.