SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş: Sorun bir iki gün içinde çözülebilir

Açlık grevleri ile ilgili hükümet kanadından gelen açıklamaların ardından BDP grup toplantısında da sorunun bir iki gün içinde dialog ile

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2012 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2012 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Açlık grevleri ile ilgili hükümet kanadından gelen açıklamaların ardından BDP grup toplantısında da sorunun bir iki gün içinde dialog ile çözülebileceği ifade edildi.


 BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısındaki konuşmasının tamamını açlık grevlerine ayırdı.

56. günün yaşam riski anlamı taşıdığını ve başka konuları tartışma lükslerinin olmadığını belirtti. Demirtaş, atılacak her adımın neye mal olacağının iyi hesaplanması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan’ın grup toplantısında “açlık grevlerine BDP sevk ediyor” sözlerine de yanıt veren Demirtaş, “talimatla eylem yaptırabilirsiniz; ama adım adım ölmeyi yaptıramazsınız. Bunu bu sözü söyleyenler de çok iyi biliyor” dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtladı
Demirtaş, grup toplantısının ardındn gazetecilerin açlık grevleri ile ilgili sorularını yanıtladı.

BDP milletvekillerinin cezaevlerindeki eylemlere paralel açlık grevi başlatmalarının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Demirtaş, sorunun diyalog ve karşılıklı adımlarla bir iki gün içinde çözümünü umduklarını söyledi.

Selahattin Demirtaş, hükümetle herhangi bir temasları olup olmadığı sorusunu, ''Henüz olmadı ama olacaktır'' diye yanıtladı. BDP'den yetkililerin Adalet Bakanı Sadullah Ergin ya da başka Hükümet temsilcileriyle görüşerek, somut adım çıkması için çaba sarf edeceğini vurgulayan Demirtaş, ''Çok zamanımız yok. Bugün yarın görüşmelerle bu meseleyi aşmak istiyoruz'' dedi.
Milletvekilleri açlık grevi için bekleme kararı aldı
Bakanlar Kurulu'nun yaklaşımını somut olarak görmek ve girişimlerini sürdürmek istediklerini ifade eden Demirtaş, ''Şu anda milletvekillerinin fiili olarak açlık grevi başlatma şeklinde saat ve gün itibariyle belirlenmiş bir şey yok'' dedi.

Demirtaş, BDP milletvekillerinin açlık grevi başlatma talebi olduğunu belirterek, ''Açlık grevi, bizim talimatımızla vekillere uygulatılacak bir şey değil. Vekillerimiz, ağırlıklı olarak grubun neredeyse tamamı böyle bir eylemi yapmak istiyor. Belki önümüzdeki bir iki gündeki gelişmelere göre gündemimize alacağız'' diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.