SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaş'tan KCK açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "KCK'nın yaptığı açıklamadan da biz şunu anladık, yani tümüyle bir ateşkesin bitmesi durumundan

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2015 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Demirtaş'tan KCK açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "KCK'nın yaptığı açıklamadan da biz şunu anladık, yani tümüyle bir ateşkesin bitmesi durumundan söz etmiyorlar" dedi.
Koalisyon turları öncesi çalışmalarını Ankara'da sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi HDP Genel Merkezi girişi sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine yanıt veren Demirtaş, "Biz HDP olarak bütün kararlarımızı şu gördüğümüz binada alırız. Hiç kimse bizim adımıza karar almadı, almaz da fakat sen kendi partin için bunu söyleyebiliyor musun? 'Benim partimin bütün kararları AK Parti Genel Merkezi'nde alınır' diyebiliyor musun? Ben iddia ediyorum HDP Genel Merkezi adına hiçbir yerde partimiz adına karar alınamaz. Sen söyleyebiliyor musun? Mesela Saray'da sizin partinizle ilgili kararlar alınabiliyor mu, alınamıyor mu? Sen onun cevabını ver. Çok merak ediyorum doğrusu" ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci konusunda konuşan Demirtaş, "Yapılan açıklamaları biz de izliyoruz. Bütün süreç boyunca 2.5 yıldır neredeyse devam eden süreç boyunca gelinen en gerilimli en kritik aşamadayız. Biz çözüm sürecinin bir an önce kaldığı yerden değil daha ileri bir aşamadan hızla başlaması ve sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz, söylüyoruz. Fakat 'süreç yoktur, Kürt sorunu yoktur, Dolmabahçe mutabakatı yanlıştır, taraflar yoktur, masa yoktur' diyen biz değiliz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bunları söylemiştir. Şimdi süreç var mıdır, yok mudur, ateşkes var mıdır, yok mudur? Onun karar HDP olarak biz vermiyoruz. Biz sürecin devam etmesi ve ilerleyerek barışa ulaşması gerektiği kanaatimizi hep paylaştık, halen o noktadayız" açıklamasında bulundu.
KCK’dan gelen açıklamayı değerlendiren Demirtaş, şunları kaydetti:
"KCK'nın yaptığı açıklamadan da biz şunu anladık yani tümüyle bir ateşkesin bitmesi durumundan söz etmiyorlar. O açıklamada anladığımız kadarıyla ama ateşkes karşılıklı olmalıdır ve ateşkesi ihlal eden askeri baraj, askeri yol yapımlarının durması gerektiği, durmazsa buna karşı misilleme yapacakları' gibi okuduk. Tümüyle ateşkesin sonlandığı ve artık bundan sonra ateşkese uymayacakları bir açıklama olarak okumadık. Ama yine de bütün gelişmeler kaygı verici. Ardahan'da Göre'de yaşananlar çok kaygı verici" dedi.

Ben orada hayatını kaybeden 70 yaşındaki Kamber Morkoç amcamıza Allah'tan rahmet diliyorum, bütün yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Partimiz adına orada yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ama yaygın medyanın yazdığı gibi olayın öyle gelişmediğini biliyoruz. Merkez Yürütme Kurulu'nda da değerlendireceğiz. Ama ateşin askerler tarafından açıldığına dair ortada ciddi bulgular var."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.