SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet Bahçeli'den Bakan Yıldız'a Soma teşekkürü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma faciasının ilk başından beri olay yerinde çalışmaları organize eden Ener

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devlet Bahçeli'den Bakan Yıldız'a Soma teşekkürü
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma faciasının ilk başından beri olay yerinde çalışmaları organize eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a pozitif, olgun, sabırlı, anlayışlı, iyi niyetli, çatışmaya mesafeli tutumunu koruduğu gerekçesi ile teşekkür etti.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, 19 Mayıs 1919 tarihi ile gelişen olaylar zincirinden bahsetti. 13 Mayıs’ta sadece Soma’nın değil, 77 milyonun tamamının ağladığını, maden faciasına manen maruz kaldıklarını belirten Bahçeli, “Soma’daki elem verici olay madenlerde emek veren kardeşlerimizin ne kadar büyük tehlike ve ihmallerle karşı karşıya olduklarını göstermesi bakımından ibretliktir. Bundan sonra madencilik sektörü kapsamında hem yer altı hem de yer üstünde emek yoğun şekilde çalışan kardeşlerimizin çağrı ve feryatlarına tepkisiz kalmak olmayacak bir şeydir. Bu çağda madenlerdeki iptidai şartlara göz yummak, muhtemel ölümlü kazalara azmettirmek, sebebiyet vermek anlamına gelecektir” diye konuştu.

BAKAN YILDIZ’A ÖVGÜ

Zamanın Soma’nın yasını tutmakla beraber facianın iç yüzünü, asıl sebeplerini, detaylarını araştırma, sorumlu ve suçlularının hesap vermesini sağlama zamanı olduğunu belirten Bahçeli, “13 Mayıs günü gerçekleşen felakete devlet elbette anında müdahale etmiş, tüm imkan ve gücüyle seferber olmuştur. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olayın başından sonuna kadar pozitif, olgun, sabırlı, anlayışlı, iyi niyetli, çatışmaya mesafeli tutumunu korumuştur. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olmak üzere Soma’ya gelerek arama-kurtarma çalışmalarına fedakarca katılan, geceli-gündüzlü can kurtarmak için çırpınan sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine, uzman ekiplere, kamu görevlilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAKAN ÇELİK'E TEPKİ

Soma’da meydana gelen kazanın neden ve nasıl meydana geldiğinin tam olarak aydınlatılamadığına dikkat çeken Bahçeli, kömür ocağını işleten şirketi eleştirdi. “İddia edilenlerin aksine denetim eksikliklerinin hat safhada olduğu anlaşılmaktadır. Adeta mezara dönün maden ocağında düşük mekanizasyon ile çalışılmış, üretim maliyetini azaltabilmek için iş güvenliği ve işçi sağlığı ilkelerinden ahlaksızca tavizler verilmiştir” diyen Bahçeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ilgili madenin Mart ayında yapılan denetimlerinde herhangi bir sorunun belirlenemediği yönündeki açıklamasını akla ziyan olarak değerlendirdi. Bahçeli, “301 canımızın kaybında kimlerin doğrudan ya da dolaylı parmağı varsa gerekli yaptırımlar adım adım uygulanmalıdır. Ortada 301 kişinin vebali vardır. Başbakan ve hükümeti de yandaş medya vasıtasıyla suçu tamamen üzerinden atmaya kalkışmamalıdır. Çünkü Soma faciasının sorumluluğu, alınmayan güvenlik tedbirlerinden dolayı Soma Kömür İşletmeleri’nde, sağlıklı ve objektif yapılmayan denetimlerden dolayı hükümette, çalışma hayatıyla ilgili üzerine düşen görevlerini yapmayan sendikalardan başkası değildir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.