SON DAKİKA
Hava Durumu

'Devlet ve Onkoloji hastaneleri taşınmalı'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin merkezinde kalan kamuya ait sağlık tesislerinin vatandaşların kolaylıkla ulaşabilece

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin merkezinde kalan kamuya ait sağlık tesislerinin vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği güzergahlara yakın yerlere taşınması gerektiğini belirterek, "Bence birinci öncelik Bursa Devlet ve Onkoloji Hastaneleri'nin taşınması olmalı" dedi.

Başkan Altepe, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ´u ağırladı. Heykel´deki tarihi başkanlık makamında gerçekleşen görüşmeye, Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Çetin Bakır da katıldı. Genel Sekreter Yavuz Baştuğ ve yardımcısını kabulünde konuşan Başkan Altepe, yerleşim merkezlerinin genişlemesi nedeniyle şehir merkezinde kalan ve şehircilik açısından çeşitli sıkıntılara neden olan sağlık tesislerinin halkın kolaylıkla ulaşabileceği, metro gibi toplu taşıma araçlarının gittiği pratik bölgelere taşınması gerektiğini ifade etti. Şehir merkezinde kalan sağlık tesislerine Onkoloji ve Devlet hastanelerini örnek gösteren Başkan Altepe, bu hastanelerin çevresinde yaşanan keşmekeş nedeniyle hem ulaşım hem de sağlık hizmetlerinin verilmesinde sorunlar yaşandığını belirtti. Hastanelerin halkın en öncelikli talebi olduğunu, onun için çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Bence sizler için birinci öncelik, Devlet ve Onkoloji hastanelerinin taşınması olmalı. Şu anda o bölgelerde büyük problemler var. İleriki yıllarda nüfus daha da artacak ve problem katlanarak büyüyecek. Sadece Onkoloji ve Devlet hastaneleri için değil, kesintisiz ulaşım neredeyse sağlık tesisleri de orada kurulmalı. Herkes rahatlıkla gidip gelebilmeli" dedi.

Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ ise, hastanelerin ulaşılabilir olmasının ve ayakta kalmasının kendilerinin de önceliği olduğunu kaydetti. Başkan Altepe'nin talebini yerinde karşılayan Baştuğ, "Bursa´da 2 Kasım Cuma günü faaliyete geçtik. İlk kez denenen bir sistem. Sorumlu olduğumuz kanun maddeleri, sağlık sorunlarında yerinde ve daha hızlı çözüm için bize geniş imkanlar tanıyor. Çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyesi´nin de desteğini bekliyoruz. İnşallah birlikte çözümler üretir ve Bursa için faydalı oluruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.