SON DAKİKA
Hava Durumu

Devletin taşıyla devletin kuşunu vurdu

Çağlar Grubunun devlete olan borcuna karşılık el konulan 41 dönüm arsa, ihale düzenlenmeden BAKYAPI’ya 60 milyon TL bedelle satıldı. BAKYAPI, TM

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devletin taşıyla devletin kuşunu vurdu
Çağlar Grubunun devlete olan borcuna karşılık el konulan 41 dönüm arsa, ihale düzenlenmeden BAKYAPI’ya 60 milyon TL bedelle satıldı. BAKYAPI, TMSF’ye arsa parasını devletin başka bir kuruluşu olan Ziraat Katılım Bankası’ndan çektiği kredi ile ödedi.
 

 

Bakyapı’nın “25. Yıl tecrübesi” olarak tanıttığı “Prestij Optimum” evlerinden kötü kokular geliyor. Yasemin Park ve Bursa Modern’e komşu olacak bu yeni konut alanı, Çağlar Grubunun borcuna karşılık TMSF tarafından el konulan arsaya inşa edilecek. 41 dönüm büyüklüğündeki bu arsanın ihale düzenlenmeden Bakyapı’ya satılması akılları karıştırdı. Bakyapı’nın devletten satın aldığı arsa için TMSF’ye ödemesi gereken parayı devletin başka bir kurumu olan Ziraat Katılım Bankası’ndan kredi çekerek temin etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

TMSF’DEN İHALESİZ SATIŞ

Bugüne dek el konulan tüm malların satışı için ihale düzenleyen ve uyulması gereken prosedür de böyle iken, TMSF Çağlar Grubuna ait araziyi Bakyapı’ya ihalesiz sattı. Osmangazi İlçesi, Demirtaş Mahallesi’nde bulunan 41 dönüm arsa, Cavit Çağlar tarafından Bakyapı İnşaat, Enerji, Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye 60 milyon TL bedel üzerinden satışı konusunda, fondan onay aldı. TMSF’nin onayladığı bu anlaşma kapsamında Fon tarafından yapılan inceleme neticesinde, bahse konu sözleşmeye Fon muvafakat etti. Satış sözleşmesine göre belirlenen 60 milyon TL, 24 ay boyunca 2,5 Milyon TL taksitler halinde ödenecek.

DEVLET BORCUNA DEVLET BANKASINDAN KREDİ

Bakyapı’nın arsa karşılığında TMSF’ye ödeyeceği 60 milyon TL için Ziraat Katılım Bankası Bursa Şube Müdürü Bekir Demirbel’in de üstün gayretleri (!) ile kredi verildi. Bu uygulama devletin alacağı paraya yine kendisinin garanti vermesi anlamına geliyor.

PROJENİN ADRESİ NEDEN SAKLANIYOR?

Bakyapı Prestij Optimum evlerini, 4 Nisan Pazartesi günü gazetelere verdiği ilan ile duyurmuştu. İlk yayınlanan ilanda projenin yeri açıkça gösteriliyorken, daha sonraki ilanlarda sadece konutun özellikleri anlatılıyor. 1100 daire ve çok sayıda dükkanın yapılacağı sitede kapalı yüzme havuzu ve fitnes center da bulunacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni imar planında bölgeye 2 emsal artışı vermesi de çok katlı binalar yapılacağı için projenin cazibesini arttırıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.