SON DAKİKA
Hava Durumu

Dilipak 16 Yıllık Hukuk Mücadelesini Kazandı

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Erkaya'ya bir yazısında hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada tazminata mahkum edilen yazar

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dilipak 16 Yıllık Hukuk Mücadelesini Kazandı
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Erkaya'ya bir yazısında hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada tazminata mahkum edilen yazar Dilipak, 16 yıl süren hukuk mücadelesini kazandı.
 

 

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı merhum Oramiral Güven Erkaya'ya bir yazısında hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada tazminata mahkum edilen yazar Abdurrahman Dilipak, 16 yıl süren hukuk mücadelesini kazandı.Alınan bilgiye göre, Erkaya'nın varisleri Asuman Kıratlı, Gülden Erkaya ve Argun Erkaya, Abdurrahman Dilipak hakkında, çalıştığı gazetede 25 Haziran 2000'de kaleme aldığı "Hakkımızı helal etmiyoruz" başlıklı yazısı nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Bu kapsamda Dilipak ile gazetenin genel yayın yönetmeni merhum Hasan Karakaya hakkında 16 yıl önce tazminat istemli dava açıldı.


Ankara 29. Asliye Hukuk Mahkemesi, yaklaşık üç yıl süren davanın sonunda, Dilipak ve Karakaya'yı faiziyle birlikte 30'ar bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. İç hukuk yollarının tüketilmesi üzerine Dilipak ve Karakaya, 2005'te Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. AİHM, 2015'te "hak ihlali" kararı vererek, hükümet ile tarafların zarar konusunda mutabakata varmasını kararlaştırdı.


Tazminatın ödenebilmesi için Dilipak'ın Kadıköy Acıbadem'deki evi icra yoluyla satıldı. Dairenin satışına ilişkin açılan dava devam ediliyor.Dilipak ve Karakaya, AİHM kararı üzerine yargılamanın yenilenmesi için başvurdu. Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi, AİHM kararı doğrultusunda tazminat talebini reddetti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bu ay onadı, karar düzeltme taleplerini de reddetti.Böylece 16 yıldır süren dava, Dilipak ve Karakaya'nın lehine sonuçlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.