SON DAKİKA
Hava Durumu

Diploma sahte, koruma gerçek!

Bursa’da sahte diploma ile hakemlik belgesi aldığı ispat edilmesine rağmen 1,5 yıldır haklarında dava açılmayan isimlerin yargıda korunuyor oldu

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 23:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 00:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diploma sahte, koruma gerçek!
Bursa’da sahte diploma ile hakemlik belgesi aldığı ispat edilmesine rağmen 1,5 yıldır haklarında dava açılmayan isimlerin yargıda korunuyor olduğu iddiaları çalkalanıyor. Sahte diploma ile hakemlik belgesi alanlardan birinin İl Başkanı Cemalettin Torun’un yakın akrabası olması bu iddiaları güçlendiriyor.
 

 

 

Sahte lise diploması kullanarak Türkiye Taekwondo Federasyonu’ndan hakemlik belgesi alan isimlerle ilgili skandal, bir türlü yargı aşamasına geçemiyor. İddiaya göre İl Başkanı Cemalettin Torun’un akrabası Hasan Torun, Yıldırım Belediyesi’nde kadrolu görev yapan C. Y. ve M. K., lise mezunu olmamalarına rağmen dosyalarına sahte lise diploması konularak hakemlik belgesi aldı. İl Başkanı Cemalettin Torun’un yakın akrabası olan Hasan Torun, hakemlik belgesi almasının yanı sıra hizmet alımıyla Mudanya Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nde istihdam edildi.  Yıldırım Belediyesi’nde kadrolu görev yapan C. Y. de dosyasına sahte lise diploması eklenerek hem antrenör hem de hakemlik belgesi aldı. Özel bir salonda antrenörlük yapan M. K. da aynı yöntemle hakemlik belgesi edinen isimler arasında.
İL BAŞKANININ HABERİ VAR
İddiaya göre sahte lise diploması ile isimlere hakemlik belgesi verildiğini AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun biliyor. Yine İl Spor Komisyonu Başkanı Asım Amil, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Süleyman Şahin ve Taekwondo İl Temsilcisi Turgay Aydın’ın durumdan haberi var. Ancak konuyla ilgili adım atmıyorlar.
YARGIYA MÜDAHALE İDDİASI
Sahte lise diplomasıyla hakemlik belgesi alındığının ortaya çıkmasının ardından konu yargıya intikal ederken, soruşturmayı yürüten savcının 1.5 yıldır dava açmaması, yargıya müdahale mi ediliyor sorusunu akıllara getiriyor. Sahte belge teminiyle ilgili belge ve bilgilerin savcının elinde olmasına rağmen neden dava açılmadığı çeşitli iddiaları da beraberinde getiriyor. İl Başkanı Cemalettin Torun’un tüm süreci bildiği ve sahte diploma temini ve kullanımıyla ilgili işlemlere göz yumduğu, adli sürece de müdahale ettiği ileri sürülüyor. Davaya müdahil olan spor kulüpleri derneğine yönelik Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün yıldırma uygulamaları yaptığı, derneği kapatmak için girişimde bulunduğu ve özel bir ekiple derneğin tüm defterleri ile uygulamalarının mercek altına alınıp, eksik arandığı iddia ediliyor.  Müşteki ve şahit olan isimlere de davaların geri çekilmesi noktasında baskı yapıldığı bildirilirken, Savcı sabit deliller varken dava sürecini başlatmaması da akıllardaki soru işaretlerini artırıyor.
HAKEMLİK ŞARTLARI ÇOK AÇIK
Türkiye Taekwondo Feredasyonu Hakem Talimatı’nın 22. Maddesine göre hakem olabilmek için gereken şartlar şöyle: En az lise mezunu olmak, Milli sporcu olmak (Milli sporcularda tahsil şartı aranmıyor), yüz kızartıcı suç işlememiş olmak.  Haberde adı geçen isimlerin milli sporcu olmamalarının yanı sıra lise mezunu da değiller.

 
SORUYORUZ…
1-) Sahte diploma düzenlemek ve bununla hakemlik belgesi almak Türk Ceza Kanunu’na göre suçken, kim ya da kimler bu suçu işleyen kişileri koruyor?

2-) İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Spor Komisyonu Başkanı Asım Amil, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Süleyman Şahin, İl Taekwondo Temsilcisi Turgay Aydın, sahte diplomayla hakemlik belgesi alındığını bildiği halde neden hiçbir girişimde bulunmuyor hatta şikâyetçi olanlara şikayetlerini geri çekmeleri noktasında neden baskı yapıyor?

3-) Bursa’da sahte diploma hazırlanarak bir yerlere yerleştirilen, belge alan kaç kişi var?

4-) Sahte diploma hazırlayan bir ekip olduğu ortada. Türkiye’de son yıllarda bu tür işlerin tamamının FETÖ’cüler tarafından yapıldığı bilinirken, bu sahte diploma şebekesi FETÖ bağlantılı bir ekip mi?

5-) Belgeler sabitken yargıya kim ya da kimler müdahale ederek işlem yapılmasını, dava açılmasını engelliyor?

6-) Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kaydı bulunmayan bu diplomalar nedeniyle haksız şekilde hakemlik belgesi alan isimlerin belgeleri neden hala iptal edilmiyor?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.