SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri: Hiçbir şekilde kabul edilemez

Almanya Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Alman istihba

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2014 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2014 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri: Hiçbir şekilde kabul edilemez
Almanya Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediği iddiaları konusunda, "Dostlar ve müttefikler arasında bu tür uygulamalar hiçbir şekilde kabul edilemez" açıklamasını yaptı.




 

Almanya’nın 2009 yılından beri Türkiye’yi dinlediği iddia edildi. Alman ‘’Der Spiegel’’ dergisinin haberinde, Almanya’nın Dış İstihbarat Servisi’nin (BND), NATO partneri Türkiye’yi izlediği öne sürülmüştü. Bunun ardından Merkel de bu iddiaları doğrulayarak teyit etmişti.

 

Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

 

DİNLEME İDDİALARI RESMEN SORULDU

 

Müsteşar Vekili Büyükelçi Erdoğan İşcan tarafından davet edilen Alman Büyükelçi'den, gazetelere yansıyan Türkiye'nin Alman istihbaratı tarafından dinlendiğine ilişkin iddialar resmen soruldu.

 

Görüşmede, dinleme iddialarının doğru olması halinde Türkiye'nin "büyük hayal kırıklığı duyacağı" da Alman Elçiye bildirildi.

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alman basınında yer alan iddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması ve iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesi beklenmektedir. Bu konudaki görüş ve beklentilerimiz bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Almanya Büyükelçisi'ne de kuvvetle vurgulanmıştır."

Alman Der Spiegel dergisi, Alman istihbarat servisi BND'nin hükümet tarafından 2009 yılında kendisine verilen talimat gereği Türkiye'ye yönelik istihbarat ve dinleme faaliyetlerini yürütmeye devam ettiğini yazmıştı.

Dinleme ve istihbarat faaliyetleri hakkındaki iddialar üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.